Asbestdaken in Berkelland

Let op: deze informatie is speciaal opgesteld voor asbestdaken die in direct contact staan met weer en wind. Overige asbest waaronder asbest aan de binnenkant van een gebouw (zoals bijvoorbeeld een asbest dakbeschot of losse stukken asbestafval) valt hier dus niet onder.

Heeft u een (bedrijfs)gebouw dat gebouwd is voor 1994? Dan is de kans groot dat er asbest op uw dak ligt. Als gemeente Berkelland ondersteunen we u graag bij het verwijderen van uw asbestdak. Zo zorgen we samen voor een gezonde en veilige leefomgeving. In het menu links vindt u informatie over u hoe wij u kunnen helpen. 

Waarom asbest verwijderen?

Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het kan wel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Niet alleen het natuurlijke verweringsproces tast een asbestdak aan. Ook een hagelbui, storm of brand kan ervoor zorgen dat asbestvezels vrijkomen.
Naast de gezondheidsrisico’s kunt u ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Raakt uw dak beschadigd, dan heeft u mogelijk een minder bruikbaar of onbruikbaar pand. Alleen een specialist mag dan uw dak vervangen én uw omgeving moet asbestvrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van uw situatie, vergoed uw verzekering dergelijke kosten steeds minder of helemaal niet meer.
Op de website van Kenniscentrum InfoMil en Milieucentraal vindt u veel meer informatie over asbest en asbestdaken. De website van Milieucentraal geeft ook een schatting van de kosten voor het verwijderen van een asbestdak.

Asbest