Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan moet u dat binnen 5 dagen na de verhuizing doorgeven aan de gemeente waar u gaat wonen, dus ook als u binnen de gemeente van adres verandert. U kunt iemand machtigen om dit voor u te doen.

Verhuizen naar een andere gemeente

Verhuist u naar een andere gemeente? Dan meldt u dat bij uw nieuwe gemeente.

Verhuizen binnen Berkelland

Wanneer u verhuist binnen de gemeente dan moet u dat binnen 5 dagen na de verhuizing persoonlijk melden bij de balie van de gemeente of digitaal doorgeven via het formulier Binnengemeentelijke verhuizing.

Verhuizen naar de gemeente Berkelland

Wanneer u verhuist vanuit een andere gemeente naar de gemeente dan moet u dat binnen 5 dagen na de verhuizing persoonlijk melden bij de balie van de gemeente of digitaal doorgeven via het formulier Vestiging in de gemeente.

Verhuizen vanuit het buitenland naar de gemeente Berkelland

Wilt u voor langer dan 4 maanden in Nederland verblijven, dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst in Nederland persoonlijk melden bij de gemeentebalie. Iedereen die vanuit het buitenland (mee)verhuist moet persoonlijk aan de balie verschijnen. Op de pagina Verhuizen naar Nederland leest u meer over verhuizen naar Nederland.

Vertrek naar het buitenland

Vertrekt u voor minimaal 8 maanden naar het buitenland? Dan moet u dat binnen 5 dagen voor vertrek persoonlijk melden bij de balie van de gemeente of digitaal. Op de pagina Verhuizen naar het buitenland leest u meer over verhuizen naar het buitenland.

Briefadres

Als u geen vast woonadres heeft of in een instelling verblijft, kunt u zich op een briefadres laten inschrijven. Dat kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn.