Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Activiteiten en lotgenotencontact

In de gemeente Berkelland zijn verschillende activiteiten voor inwoners met dementie en hun naasten. Deze pagina proberen we elke maand actueel te houden met nieuwe activiteiten rond dementie en lotgenotencontact.

dementie

Actueel

In verband met de coronamaatregelen gaan veel activiteiten niet door of in een andere vorm. Voor tips over omgaan met dementie in coronatijd verwijzen wij u naar de speciale coronapagina op www.Berkellandwijzer.nl

 

Alzheimer Café bijeenkomsten mogelijk vanaf september

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland heeft in april in de huis-aan-huisbladen in onze regio een advertentie geplaatst om u een hart onder de riem te steken. Maar er gloort voorzichtig weer licht aan de horizon, nu maar hopen dat het zich doorzet. 

Vanaf september is het de bedoeling dat het Alzheimer Café zijn deuren weer opent. Wij, vrijwilligers van het Alzheimer Café en bestuur van afdeling Oost-Gelderland, hopen dat van harte! Alzheimer Nederland beraadt zich op dit moment op welke wijze het Alzheimer Café kan gaan functioneren. In een 1,5 meter maatschappij gaan we kijken om het net zo prettig, gezellig en warm te krijgen als voor corona. 

Nu we elkaar nog langer niet kunnen ontmoeten reiken we u graag informatie aan voor hulp en advies. 

Als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kunt u gratis bellen naar onze Alzheimer Telefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088. 

Voor het laatste nieuws kunt u kijken op www.dementie.nl/nieuws. Daar vindt u o.a. informatie de versoepeling van de bezoekregeling in verpleeghuizen en een handreiking in de bezoekregels. Hulp en advies vindt u op www.dementie.nl/hulp-en-advies. Want soms heeft u meer nodig. Bijvoorbeeld contact met lotgenoten of experts. Op de site leest u alle mogelijkheden voor hulp en advies die Alzheimer Nederland biedt.

Tot slot: blijf goed op uzelf en uw omgeving passen, we wensen u veel kracht en sterkte.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411

Cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers

Netwerk Dementie Oost Achterhoek organiseert regelmatig de cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers. Mantelzorgers die interesse hebben in deze cursus kunnen contact  opnemen met de Helpdesk Kwetsbare ouderen, via 085 - 4857 580 of per e-mail: trajectbegeleiding@helpdeskkwetsbareouderen.nl of via uw trajectbegeleider of wijkverpleegkundige.

Alzheimertelefoon

De vrijwilligers aan de telefoon zijn ervaringsdeskundigen of deskundigen met een professionele achtergrond. Dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur: 0800 - 5088 (gratis).

Gespreksgroepen voor naasten

Alzheimer Nederland organiseert maandelijks bijeenkomsten voor partners van mensen met dementie. Om ervaringen te delen, informatie te krijgen en praktische tips uit te wisselen. Informatie & inschrijven voor een POP-groep (Partners Ondersteunen Partners): via uw trajectbegeleider of wijkverpleegkundige.
Locatie: Woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen, Koppeldijk 40, 7271 EZ in Borculo.

Bewegen en ontmoeten voor iedereen!

Bewegen en ontmoeten voor mensen die nog thuis wonen en al dan niet gebruikmaken van dagbesteding bij Huisje Noord in Borculo. Op initiatief van de gemeente Berkelland start Sport Federatie Berkelland (SFB) in Februari 2019 met een wekelijks beweegprogramma. Het is bedoeld voor (jonge) inwoners met dementie en iedereen die verder mee wil doen. En terwijl er gesport wordt, is er voor hun partners/ mantelzorgers eventueel de mogelijkheid om andere partners/ mantelzorgers te ontmoeten.

Voor inwoners met dementie

Het beweeguurtje is bedoeld voor inwoners die nog thuis wonen. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau, we kijken naar de persoonlijke mogelijkheden! Het is wel belangrijk dat deelnemers zelfstandig kunnen lopen. Elke week kunnen zij 1 uur met elkaar sporten en bewegen. Bij mooi weer vindt het buiten plaats. Dit gebeurt onder begeleiding van een SFB beweegcoach en met ondersteuning van een geriatrie fysiotherapeut.

Praktische informatie

Waar: Huisje Noord in het gebouw van Speeltuin Noord, Heer Rudolfstraat 7, Borculo.
Wanneer: 14.30 uur tot 15.30 uur
Kosten: Stippenkaart van €25,- voor 10 lessen.
Aantal deelnemers: er is plek voor 10 tot 12 deelnemers
Aanmelden: via Sport Federatie Berkelland, Nienke Maas: nienke@sportfederatieberkelland.nl of telefonisch via 0545 - 476 727