Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Activiteiten en lotgenotencontact

In de gemeente Berkelland zijn verschillende activiteiten voor inwoners met dementie en hun naasten. Deze pagina proberen we elke maand actueel te houden met nieuwe activiteiten rond dementie en lotgenotencontact.

dementie

Actueel

 

Alzheimer Café Borculo

In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u uw ideeën en ervaringen met elkaar uitwisselen.
Deelname is gratis.

Het Alzheimer Café is elke tweede dinsdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Locatie: Woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen, Koppeldijk 40, 7271 EZ in Borculo. Meer informatie vindt u op: www.alzheimer-nederland.nl/regios of bel: 06 - 1351 4411.

Cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers

Netwerk Dementie Oost Achterhoek organiseert regelmatig de cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers. Mantelzorgers die interesse hebben in deze cursus kunnen contact  opnemen met de Helpdesk Kwetsbare ouderen, via 085 - 4857 580 of per e-mail: trajectbegeleiding@helpdeskkwetsbareouderen.nl of via uw trajectbegeleider of wijkverpleegkundige.

Alzheimertelefoon

De vrijwilligers aan de telefoon zijn ervaringsdeskundigen of deskundigen met een professionele achtergrond. Dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur: 0800 - 5088 (gratis).

Gespreksgroepen voor naasten

Alzheimer Nederland organiseert maandelijks bijeenkomsten voor partners van mensen met dementie. Om ervaringen te delen, informatie te krijgen en praktische tips uit te wisselen. Informatie & inschrijven voor een POP-groep (Partners Ondersteunen Partners): via uw trajectbegeleider of wijkverpleegkundige.
Locatie: Woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen, Koppeldijk 40, 7271 EZ in Borculo.

Bewegen en ontmoeten voor (jonge) inwoners met dementie en mantelzorger(s)

Op initiatief van de gemeente Berkelland start Sport Federatie Berkelland (SFB) in september 2019 met een wekelijks beweegprogramma voor (jonge) inwoners met dementie. En terwijl er gesport wordt, is er voor hun partners/ mantelzorgers de mogelijkheid om andere partners/ mantelzorgers te ontmoeten.

Voor inwoners met dementie

Het beweegprogramma is bedoeld voor inwoners tussen de 40 en 75 jaar die dementie hebben en nog thuis wonen. Elke week kunnen zij 1 uur met elkaar sporten en bewegen. Dit gebeurt onder begeleiding van een SFB beweegcoach en met ondersteuning van een geriatrie fysiotherapeut.

Praktische informatie

Kosten: €5,00 per les
Waar: Spilbroekhal in Neede
Aantal deelnemers: er is plek voor 10 tot 12 deelnemers
Aanmelden: via Sport Federatie Berkelland, Nienke Maas: nienke@sportfederatieberkelland.nl of telefonisch via 0545 - 476 727