Informatie en adressen

Heeft u vragen? Zoekt u steun? Uw huisarts en de volgende organisaties helpen u graag verder. Bent u mantelzorger van iemand met dementie? Dan zijn er in Berkelland verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Berkellandwijzer.nl

Op Berkellandwijzer.nl vindt u heel veel informatie over dementie en een overzicht van organisaties die u verder kunnen helpen.

Wegwijzer Dementie in Berkelland

Handige telefoonnummers

Helpdesk Kwetsbare Ouderen: voor al uw vragen over dementie en passende zorg.
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur: 085 - 4857 580 en per email: trajectbegeleiding@helpdeskkwetsbareouderen.nl.

Thuiszorgorganisatie

U kunt in Berkelland kiezen voor een thuiszorgorganisatie voor dementiezorg namelijk:

  • Careaz: 0544 - 397 010;
  • Livio: 0900 - 9200;
  • Sensire: 0900 - 8856;
  • Buurtzorg: 0900 – 6906 906;
  • Marga Klompé: 0544 - 474 100

Voormekaar teams

Voor informatie en advies kunt u terecht bij een van de Voormekaar teams in uw kern. De contactgegevens vindt u op www.voormekaar.net. Wilt u liever telefonisch contact? Bel dan met 0545 - 250 301.

Mantelzorg en dementie

Als mantelzorger van een naaste met dementie kan het zorgen zwaar zijn. Om u daar bij te ondersteunen, zijn er in Berkelland verschillende regelingen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse mantelzorgwaardering van €100,- en de verwendag. Maar we bieden u ook de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief professionele huishoudelijke hulp in te kopen. Kijk hier voor meer informatie over deze regelingen. 

Heerlijk thuis in huis

Dementie kan ook iets voor uw thuissituatie betekenen. Misschien dat bijvoorbeeld nodig is om uw woning aan te passen of veiligheidsmaatregelen te nemen. In de gemeente Berkelland zijn er verschillende regelingen waar u dan gebruik van kunt maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een gratis Woongeluksgesprek aan. Kijk op www.thuisloket.nu/berkelland voor meer informatie.

Online Geheugentest

Maakt u zich zorgen over uw geheugen of dat van iemand anders? Doe dan online een geheugentest. Vergelijkbare vragen worden ook gebruikt door de huisarts of de geheugenpolikliniek. De test kunt u maken op www.alzheimer-nederland.nl/geheugentest.

Activiteitengids voor mensen met dementie

Uitgeverij de Graaff heeft een activiteitengids samengesteld met activiteiten voor mensen met dementie. Het is een hulpmiddel dat bedoeld is om te helpen in het vinden van de juiste activiteiten voor de persoon met dementie. Het boek kost €24,99 en is online te bestellen via deze link.

Boeken over dementie in Berkellandse bibliotheken

Bij verschillende bibliotheken in Berkelland zijn allerlei informatieve boeken over dementie te leen. Ook voor voorleesverhalen en ideeën voor activiteiten die u samen met mensen met beginnende dementie kunt doen, kunt u bij de bibliotheken terecht.

boeken

Bewegen met dementie

Beweeggids. Voor meer beweging in de dag - Kenniscentrum Sport