Omgevingsvergunning

Voor het uitvoeren van bouw-, sloop- , kap- en reclameactiviteiten in uw omgeving benodigd u vaak een vergunning. Lees hieronder meer over de verschillende soorten vergunningen.

Omgevingsvergunning

Vaak heeft u een of meerdere vergunningen nodig als u wilt bouwen, verbouwen of een andere verandering wilt doorvoeren in uw omgeving. Lees meer over het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Brandveiligheid, omgevingsvergunning of gebruiksmelding

De gemeente kan u voorzien van advies over brandveiligheid aanvragen. Bij het aanvragen van een bouw- en milieuvergunning krijgt u automatisch advies over de brandveiligheid van uw pand of woning.

Reclame-uitingen plaatsen

Wilt u een reclame-uiting plaatsen? Dan kan het zijn dat u een vergunning moet aanvragen. Dat kan via de pagina Reclame-uitingen plaatsen.

Bomen kappen

Voor het drastisch snoeien of kappen van een boom moet de eigenaar van de boom een omgevingsvergunning aanvragen. Lees op de pagina Bomen kappen meer over het snoeien en kappen van bomen.

Uitrit of inrit

Voor het aansluiten van een in- of uitrit van een perceel op de openbare weg bent u vereist een vergunning aan te vragen. Dat kunt u doen op de pagina In- of uitrit.

Weg- of werkzaamheden uitvoeren

U moet mogelijk een vergunning aanvragen voor het aanleggen of aanpassen van een weg, pad, sloot, wal, e.d.