Talkshow KIEK UUT

De georganiseerde criminaliteit weet de weg naar het bedrijfsleven steeds beter te vinden. Op maandag 10 mei 2021 vindt vanuit het gemeentehuis in Berkelland een online talkshow KIEK UUT plaats. Deze online talkshow is bedoeld om ondernemers, agrariërs en andere belangstellenden te informeren over de invloed die de georganiseerde criminaliteit uitoefent op het (lokale) bedrijfsleven.

Bankje in het buitengebied met tekst KIEK UUT

Experts over de invloed van georganiseerde criminaliteit

Onder leiding van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland gaan diverse experts met elkaar in gesprek over de invloed van georganiseerde criminaliteit. Een adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is aanwezig, samen met een plaatselijke ondernemer en de politie. Burgemeester Joost van Oostrum sluit ook aan. De avond start om 20.00 uur.

De leidraad in het tafelgesprek is om aan de hand van (lokale) voorbeelden te zien wat in bestuurlijke, strafrechtelijke en praktische zin heeft plaatsgevonden en welke consequenties een en ander heeft gehad voor ondernemers. Wij vragen met name ook agrarische ondernemers ook deel te nemen, omdat er in het buitengebied ook veel kansen liggen voor criminelen. De onderwereld is namelijk steeds vaker op zoek naar mogelijkheden gebruik te maken van diensten en faciliteiten van de bovenwereld. Op een faire manier zakendoen staat onder druk, oneerlijke concurrentie is het gevolg.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze digitale bijeenkomst via de website van het Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland: https://www.pvo-oostnederland.nl/agenda.