Wie zijn wij?

Berkelland is een veelzijdige actieve gemeente met zo’n 44.000 inwoners. Het is één van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Werken bij gemeente Berkelland betekent werken met èn voor de samenleving. We streven ernaar onze inwoners, ondernemers en gasten te voorzien van de best mogelijke dienstverlening. We zijn trots op de dynamiek en het eigen karakter van de grote kernen (Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede) en de kleine kernen. En we zijn trots op de betrokkenheid en zelfredzaamheid die deze kernen uitstralen.

Zelforganisatie

Wat we buiten ervaren, brengen we binnen in de praktijk. Geen leidinggevenden, maar zelforganiserende teams. Omdat wij op deze manier beter aan de vraag van de inwoners, ondernemers en gasten kunnen voldoen. Zo zijn we beter in staat samen te werken en maatwerk te leveren.

Werken in onze zelforganiserende teams gaat samen met verantwoordelijkheid en vrijheid. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk om het best mogelijk resultaat te behalen en hebben vrijheid in de manier waarop zij te werk gaan binnen de (wettelijke) kaders. Waar nodig zoeken we de samenwerking buiten het eigen team. We werken dan aan opgaven in op maat samengestelde projectgroepen (hybride/virtuele teams).

Leerorganisatie

We blijven onszelf ontwikkelen als professional in ons vakgebied en we blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Hiervoor bieden we goede studie- en opleidingsmogelijkheden. Medewerkers tot en met 35 jaar kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan ons intern opleidingsprogramma voor jonge professionals (B-Young) en voor alle medewerkers organiseren we een summerschoolprogramma waarin verschillende onderwerpen aan bod komen.

Collega’s onder elkaar

Regelmatig organiseert onze personeelsvereniging uitjes. Verder doen we mee aan hardloop- en schietwedstrijden, ieder jaar organiseren we een zomerbarbecue en luiden we Kerst in met een groot kerstfeest.  

Gemeente Berkelland heeft een breed scala aan taken, functies en verantwoordelijkheden. Meer weten? Kijk dan hier voor de verhalen van onze medewerkers. Mogelijk is er een vacature die bij je past. Benieuwd? Hier vind je onze openstaande vacatures.