Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Expositie Berkelland in 1572 en 2022 vanaf 10 september in Ruurlo

Het jaar 1572 is het begin van de ‘geboorte van Nederland’ en een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). Tussen 1572 en 2022 liggen 450 jaar. De waarden waarom toen is gevochten, spelen nog steeds: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid, verscheidenheid. 450 jaar vrijheid is het waard breed bij stil te staan.

De gemeente Berkelland vestigt de aandacht op zowel de gebeurtenissen in onze omgeving in 1572, als op de actuele situatie rondom deze 4 waarden. Daarvoor is een tentoonstelling ingericht in samenwerking met de landelijke organisatie en het team Archeologie van de Omgevingsdienst Achterhoek. Naast het verhaal van de Geboorte van Nederland wordt ons via een interactieve archeologische expositie ook een blik gegeven in het dagelijkse leven van die tijd. De Oude Matheus in Eibergen en de Dorpskerk in Ruurlo zijn stille getuigen van de gebeurtenissen in 1572 en zijn daarom ook het decor voor deze bijzondere expositie.

Expositie naar de Dorpskerk in Ruurlo

De tentoonstelling is tot eind augustus te zien geweest in De Oude Matheus in Eibergen en verhuist nu naar de Dorpskerk Ruurlo. Openingstijden: 10 september tot en met 2 oktober op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.