Terug naar het overzicht

Kinderen horen thuis en als dat niet kan, zo thuis mogelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien, in hun eigen gezin. Dat vinden we allemaal toch? Maar soms kunnen kinderen voor een korte of langere tijd niet thuis wonen, door uiteenlopende redenen. Voor deze kinderen zoekt pleegzorgaanbieder Entrea Lindenhout een plek in een pleeggezin. Een gezin, waar ze in een gewone gezinssituatie terecht kunnen, waar ze zich thuis voelen en kunnen opgroeien. Voor een paar maanden, een paar jaar maar bijvoorbeeld ook voor één of twee weekenden in de maand, of twee dagen in de week. En het liefst in hun eigen omgeving. Zodat ze hun eigen vriendjes houden en hun eigen school of sportclub kunnen blijven bezoeken.

Wat doet een pleegouder?

Als pleegouder vangt u kinderen of jongeren op die vaak al veel hebben meegemaakt. U biedt ze een stabiele basis waar ze (tijdelijk) mogen opgroeien. Tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen. Ook deelt u de opvoedtaak met de ouders, of het pleegkind nu tijdelijk of voor langere tijd bij u verblijft. De inzet is dat de eigen ouders de opvoeding weer op zich nemen als dat kan. In uw pleegouderschap krijgt u ondersteuning en begeleiding van een pleegzorgbegeleider.

Wilt u pleegouder worden of meer informatie over pleegzorg? Kijk dan eens op www.ikwilpleegouderworden.nl en bezoek een informatieavond. Het kan zomaar voor een kind uit uw buurt zijn.