Politieke avond op 18 januari

Vanaf januari vergadert de gemeenteraad volgens het BOB-model. BOB staat voor beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming. Elke 2 weken is er een vergadering van de gemeenteraad. Op deze avond, die we een Politieke Avond noemen, vinden zowel de voorbereidende vergaderingen (sessies) als de raadsvergadering zelf plaats. De Politieke Avond begint om 19.30 uur en eindigt uiterlijk om 23.00 uur.

Op 18 januari vindt de eerste politieke avond plaats. Met de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om deze avond daadwerkelijk in de raadzaal of in het restaurant te doen. Daarom is de avond online te volgen. De sessies vanuit de raadzaal worden live uitgezonden via onze website. De sessies vanuit het restaurant worden opgenomen en de volgende dag op de website geplaatst. Deze kunt u terugkijken. Wilt u toch live meekijken met sessie 2 en/of sessie 4, mail dan naar griffie@gemeenteberkelland.nl.

19.30 tot 20.15 uur:

• Sessie 1: Herijking RODE-beleid 2022 – Oordeelsvormend
  • Sessie 2: Beleidsplan Spelen en Bewegen in de openbare ruimte 2022-2031 – Oordeelsvormend

20.30 tot 21.15 uur:

• Sessie 3: Herijking RODE-beleid 2022 – Oordeelsvormend
  • Sessie 4: Informatieveiligheid – Beeldvormend

21.30 tot 23.00 uur:

Raadsvergadering – Besluitvormend:

• Neede, Woongebieden 2011, herziening 2021-1 (Borculoseweg 111)
  • Bestemmingsplan “Borculo, De Wildbaan 2021”
  • Vergaderrooster 2022 – gewijzigd

Inspreken

In verband met het coronavirus vinden de vergaderingen online plaats. Er bestaat online de mogelijkheid om in te spreken. Als u zich heeft aangemeld voor het inspreken ontvangt u van ons een e-mail met een instructie.

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht kunt u zich melden bij de griffie. Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering. Dit doet u door te bellen naar 0545-250 805 of te mailen naar griffie@gemeenteberkelland.nl.

U krijgt voor het inspreken maximaal 5 minuten de tijd. Hierna krijgen alle leden de mogelijkheid om vragen te stellen, maar is er geen ruimte voor een gesprek.

Stukken op website

De volledige agenda en de stukken die op de politieke avond betrekking hebben, vindt u op www.gemeenteberkelland.nl.

Live via internet te volgen of andere dag terug te kijken

U kunt de sessies 1 en 3 en de raadsvergadering live volgen via https://channel.royalcast.com/berkelland. De sessies 2 en 4 worden opgenomen. Deze kunt u de volgende dag terugkijken op onze website. Wilt u toch live meekijken met sessie 2 en/of 4, stuur dan een mailtje naar griffie@gemeenteberkelland.nl.