Berkelland weet van water

Ook in de gemeente Berkelland hebben we te maken met een veranderend klimaat. Samen met Waterschap Rijn en IJssel en inwoners werken we aan een klimaatbestendige gemeente. Weet u wat u kunt doen om uw straat, buurt, wijk of gemeente klimaatbestendig te maken? Kijk snel op
www.weetvanwater.nl/gemeente/berkelland.

Handige tips en weetjes

Het is belangrijk om bewuster met water om te gaan. Maar hoe doe je dat dan? Om u op weg te helpen is er www.weetvanwater.nl. Daar vindt u allerlei leuke weetjes en handige tips over wat u thuis, in uw tuin of rondom uw bedrijf kunt doen als het gaat om water, klimaat en duurzaamheid.

Wist u bijvoorbeeld dat u het gazon beter 1 keer lang kunt sproeien dan heel vaak heel kort? Door vaak en kort te sproeien ‘verwen’ je het gras en wordt het niet gestimuleerd om langere wortels aan te maken.

En wist u dat er gemiddeld 12.300 liter schoon drinkwater per persoon per jaar door het toilet wordt gespoeld? 

Berkelland weet van water

Naast allerlei tips en weetjes vindt u onder ‘Mijn gemeente’ ook informatie over verschillende projecten waar de gemeente Berkelland zich mee bezighoudt. Wat doet de gemeente Berkelland aan klimaatbeheersing? Hoe gaan we om met heftige regelval of langdurige droogte? En welke maatregelen nemen we? Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat het water goed de bodem in kan? 

Vangt u al regenwater op? 

Water (regen, hagel en sneeuw) komt vaak letterlijk uit de lucht vallen, gratis en voor niks. U kunt regenwater opvangen en in drogere perioden gebruiken om de planten water te geven. Ook kamerplanten groeien beter op regenwater, omdat er geen kalk in zit. Zet uw kamerplant dus lekker buiten als het regent. Het bevat minder kalk en mineralen. Hoe u regenwater kunt opvangen en hoe u een regenton aansluit? Op weetvanwater.nl wordt dit uitgelegd in een handig filmpje! Neem dus gauw een kijkje!