Mantelzorgverhalen

Neem een kijkje in het dagelijkse leven van mantelzorgers: 

Zij hebben allemaal te maken met mantelzorg. Met veel liefde ondersteunen, helpen en zorgen zij voor hun moeder, partner en ouders. Dat doen zij elke dag, elke week, jaar in, jaar uit.

Met een reizende tentoonstelling in Berkelland delen wij dit najaar en begin 2022 hun verhalen. Omdat mantelzorger zijn niet zomaar iets is. Het betekent dat je -naast werk, studie, gezin- ook nog zorgt voor een dierbare, iemand die jou hard nodig heeft. Vaak onzichtbaar voor de omgeving is de zorg voor een naaste van invloed op de gewone, dagelijkse dingen.

In beeld, maar ook met tekst laten Herma, Herman, Gijs en Mees en Margriet zien wat mantelzorg voor hen betekent. Hoe onmisbaar je als mantelzorger kunt zijn voor de ander. Maar ook: hoeveel liefde mantelzorg geeft en dat je dit vaak gewoon wilt doen  voor je partner, je moeder en je kind.

De verhalen van Herma, Herman, Gijs en Mees en Margriet leest u via de links hiernaast onder ‘mantelzorgverhalen’. De foto’s kunt u bewonderen op de volgende locaties:

  • Borculo, park bij het gemeentehuis: vanaf 10 november tot en met 6 december
  • Neede, Kronenkamp: 7 december tot en met 3 januari 2022
  • Eibergen, De Maat: 4 januari tot en met 31 januari 2022
  • Ruurlo, locatie volgt: 1 februari tot en met 1 maart 2022

Wat kan ik doen?

In Berkelland wonen veel mantelzorgers, u kent er vast ook wel een. En met elkaar kunnen we iets betekenen voor de vele inwoners die zorgen voor de ander. Gewoon, door al te vragen hoe met de mantelzorger zelf gaat. Of door hulp aan te bieden in kleine dingen die het de mantelzorger even wat gemakkelijker maken. Zodat ook zij naar de hobbyavond kunnen of even alleen op pad. Dat hebben mantelzorgers echt nodig om thuis hun belangrijke taken te kunnen blijven vervullen. Vraag aan de mantelzorger die u kent, hoe u kunt helpen. En vindt u dat moeilijk? Neem contact op met Voormekaar. Zij helpen u graag verder.

Tips voor mantelzorgers

De gemeente Berkelland en Voormekaar proberen mantelzorgers op allerlei manieren te ondersteunen. Denk aan een jaarlijkse financiële waardering, maar ook aan hulp in de huishouding of door activiteiten te organiseren voor jonge mantelzorgers. Wilt u hier meer over weten? Kijk op onze webpagina: zorgen voor een ander.