Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Onderzoek naar veiligheid in buitengebied

Bent u woonachtig in het buitengebied van Berkelland? Doe dan mee aan het onderzoek over een Veilig Buitengebied. De vragen gaan over veiligheid, maatregelen tegen inbraak en het onderhoud van de openbare ruimte.

Berkelland wordt door velen gezien als een veilige en fijne plek om te wonen en werken. De grote buitengebieden bieden rust, ruimte en mooie landschappen. Echter, deze uitgestrekte buitengebieden brengen ook veiligheidsrisico’s met zich mee. In het hele land is er sprake van toenemende criminaliteit in de buitengebieden. Denk bijvoorbeeld aan grote, leegstaande en afgelegen schuren die – al dan niet onder valse voorwendselen – worden verhuurd aan criminelen. Zij gebruiken de schuur om er hennep te telen of om synthetische drugs te maken.

Helpt u mee?

Woont of werkt u in het buitengebied? Mogelijk ziet of hoort u wel eens iets wat u verdacht vindt. Niet alle criminaliteit is zichtbaar. Doe daarom mee aan de digitale enquête over veiligheid en criminaliteit in het buitengebied. De uitkomsten geven de gemeente, en onze partners op het gebied van veiligheid zoals politie, brandweer en PVO Oost-Nederland, inzicht in de bestaande problematiek. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag. U kunt de enquête anoniem invullen.

Bedrijven dag Ruurlo

Op 1 april 2023 is de bedrijven dag in Ruurlo. Tijdens deze dag is onder andere de ondermijningscontainer aanwezig. In deze container kunt u ter plekke signalen bekijken van mogelijke activiteiten rondom de productie van diverse soorten drugs. Daarnaast is er van 15.00 tot 16.00 uur een presentatie vanuit Platform Veilig Ondernemen over een veilig en schoon buitengebied.