Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Trouwlocaties

In de gemeente Berkelland kunt u op diverse locaties trouwen van maandag tot en met zondag tussen 8.30 en 17.00 uur. Alleen op algemeen erkende feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Kerstmis, Hemelvaartsdag en Nieuwjaarsdag zijn er geen huwelijksvoltrekkingen mogelijk.

Voor uw huwelijk heeft u de keuze uit de volgende locaties:

 • het gemeentehuis in Borculo
 • de Lebbenbrugge te Borculo
 • kasteel te Ruurlo
 • het Muldershuis te Eibergen
 • het Botenhuis te Eibergen
 • trouwlocatie naar keuze

Het gemeentehuis te Borculo

Het gemeentehuis is gevestigd aan de Marktstraat 1 in Borculo. Het is gebouwd in 1989, naar een ontwerp van de architecten Alberts en Van Huut, op basis van de antroposofische gedachte.

Gemeentehuis Borculo

Trouwzaal Borculo

De Lebbenbrugge te Borculo

Het is heel apart uw ja-woord te geven in boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Het plaatst u ruim honderd jaar terug in de tijd en u kunt hier de mooiste herinneringsbeelden van uw trouwdag laten vastleggen.
Van oorsprong is De Lebbenbrugge al zo'n 600 jaar oud en ligt midden in de natuur. Het ligt aan een oude hessenweg, de Lebbenbruggedijk, vlak bij de brug over de Lebbenbeek (Slinge).
De voormalige boerderij, herberg, tolhuis en jachthuis werden in 1934 een boerderijmuseum. En sinds 2007 vervult het ook de functie van trouwlocatie.
Al naar gelang de grootte van het gezelschap zijn er verschillende ruimten beschikbaar.

Lebbenbrugge

Kasteel te Ruurlo

Vanaf september 2017 is het weer mogelijk om op vrijdag of zaterdag te trouwen in het kasteel te Ruurlo. De trouwzaal is stijlvol ingericht. Staande op het bordes kijk je uit over het voorterrein waar in vroegere tijden rijtuigen hun chique passagiers kwamen afleveren. Vanaf het water kunnen prachtige foto’s gemaakt worden met eeuwenoude bomen, romantische bruggetjes, een ruisende fontein en weelderige rododendrons op de achtergrond. Ook mag het bruidspaar gebruik maken van het huwelijksbootje.

Wilt u weten of de locatie beschikbaar is, neem dan contact op met Museum More events@museummore.nl

Kasteel Ruurlo

Trouwzaal kasteel Ruurlo

Info-Bezoekerscentrum “ ‘t Vonder” in Eibergen

In het bezoekerscentrum van de Eibergse Berkelschippers, gelegen aan het Koeweidepad in Eibergen, kunt u in een sfeervolle ambiance, omgeven door een permanente expositie over de Berkel en de Berkelscheepsvaart, in de echt worden verbonden.
Dit centrum, annex  botenhuis, is ook de vaste ligplaats van de Berkelzomp “de Snippe”. Na de huwelijksvoltrekking is het eventueel mogelijk om aan boord van dit historische vaartuig te stappen voor een tochtje over het oudste gedeelte van de rivier in Eibergen. De schippers bieden u dan graag de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk in het “huwelijksbootje” te stappen.

Botenhuis Eibergen Botenhuis Eibergen binnen

Muldershuis in Eibergen

Het Eibergse Muldershuis ligt in het dal van de Berkel. Dit karakteristieke huis werd gebouwd in 1753 als onderkomen voor de mulder (molenaar) van de nabij gelegen Mallumse watermolen.

De historische ambiance en de prachtige omgeving met watermolen en 17e eeuwse schutsluis maken dit pand bij uitstek geschikt voor een feestelijke huwelijksvoltrekking. Voor het maken van sfeervolle trouwfoto’s biedt deze locatie ook vele mogelijkheden.

Muldershuis buiten

Muldershuis binnen

Reservering van één van de huwelijkslocaties

Gebruik hiervoor het reserveringsformulier.

Voor het reserveren van De Lebbenbrugge moet u vooraf contact opnemen met de heer Witvoet 0545-272072 of de heer Wunnekink 0545-274391.

Trouwen op een locatie naar keuze

Het is mogelijk om zelf een locatie te kiezen. Denk dan wel o.a. aan het volgende:

 • de locatie moet binnen de gemeentegrenzen liggen;
 • de locatie moet toegankelijk zijn voor mindervaliden;
 • trouwen in de openlucht is toegestaan.

Wij hebben een regeling waarin alle voorwaarden staan. Ga naar de regeling.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk

 • Ter voorbereiding verstrekken we een checklist. Daarop vragen we naar een aantal voorzieningen op de locatie, waarmee we rekening moeten houden bij de plechtigheid. Dan moet u denken aan omkleedruimte voor de ambtenaar van de burgerlijke stand, de aanwezigheid van een geluidsinstallatie, wie de contactpersoon of ceremoniemeester is enz.
 • Daarna kunt u een aanvraagformulier 'Aanwijzen trouwlocatie' invullen.
 • Bij het aanvraagformulier hoort ook een overeenkomst trouwen op locatie.
 • Het aanvraagformulier moet volledig ingevuld en voorzien van de nodige bijlagen worden ingeleverd bij de Publiekswinkel in Borculo.
 • Het verzoek moet uiterlijk vier maanden voor de huwelijksvoltrekking binnen zijn.
 • Als het een verzoek over een locatie gaat die nog niet bekend is, dan wordt beoordeeld of de locatie geschikt is.
 • Nadat er toestemming is voor het gebruik van de trouwlocatie, moet het aanstaande bruidspaar contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand die het huwelijk gaat voltrekken. In het hierop volgende gesprek zal de huwelijksplechtigheid tot in detail worden besproken.