Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

14 maart en 11 april: Alzheimer Trefpunt Berkelland in Neede

Alzheimer Trefpunt Berkelland is dé ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Elke tweede dinsdagavond van de maand organiseren zij een bijeenkomst. Mensen met dementie, mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomsten vinden plaats bij Activiteitencentrum De Meijer, Hessenweg 2 in Neede. Toegang is gratis.

14 maart: Dagbesteding, wat, wanneer, hoe?

Deze avond gaat over de verschillende vormen van dagbesteding voor mensen met dementie. Wat kan dagbesteding bieden? Waarom is het zo belangrijk, niet alleen voor degene met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger? Welke mogelijkheden zijn er? Voor wie? En wanneer is het verstandig om aan dagbesteding te gaan denken en contact op te nemen?

11 april: Dementie en voeding

Wanneer iemand getroffen wordt door de ziekte dementie kan het eten en drinken een probleem worden. Niet alleen omdat de indeling van de dag, het besef van tijd en het ‘hongergevoel’ vaak vervaagt, maar ook vanwege problemen met de motoriek of het kunnen onderscheiden van bord, beker en bestek. Deze avond besteden we aandacht aan het belang van goede voeding en het vasthouden van het dagelijkse ritme daarbij. Maar ook zal er aandacht zijn voor aanpassingen die het eten makkelijker maken, zoals vingerfood, de aankleding van de tafel en kleurgebruik.

Meer informatie

Tijdstip: 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)
Locatie: Activiteitencentrum De Meijer, Hessenweg 2 7161 WN Neede