Aandacht voor mantelzorgers tijdens Dag van de Mantelzorg

Vorige week woensdag stond onze gemeente helemaal in het teken van de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers hadden van tevoren aangegeven hoe wij hen deze dag in het zonnetje konden zetten: een verrassingspakketje aan huis of deelnemen aan een etentje. We geven graag een korte terugblik van deze dag.

Verrassingspakketjes aan de deur

Meer dan 300 verrassingspakketjes mochten wij woensdag bezorgen aan mantelzorgers in Borculo, Ruurlo, Neede en Eibergen. De afgelopen tijd hadden zij zich voor deze attentie opgegeven. Mantelzorgers ontvingen iets lekkers en een bon die zij bij lokale ondernemers kunnen besteden.

Bent u ook mantelzorger en heeft u deze oproep gemist? Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten die wij voor mantelzorgers organiseren? Laat het weten en stuur een mail naar info@voormekaar.net.

Reizende fototentoonstelling ‘Mantelzorger voor elkaar’

Wethouder Gerda ter Denge opende samen met enkele mantelzorgers de reizende fototentoonstelling ‘Mantelzorger voor elkaar’. In beeld en tekst krijgt u een inkijkje in het leven van een mantelzorger. U ziet hoe onmisbaar je als mantelzorger voor de ander kunt zijn. Maar ook: hoeveel liefde mantelzorg geeft. De foto’s zijn nu te zien in het park rond het gemeentehuis. Vervolgens reist de tentoonstelling elke 4 weken verder: van Neede (Kronenkamp), naar Eibergen (de Maat) om in Ruurlo te eindigen. De verhalen zijn terug te lezen op www.gemeenteberkelland.nl/mantelzorg. Culturije, Parlijn en fotograaf Anja Onstenk hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze fototentoonstelling

Etentje bij verschillende horecaondernemers

Aan het begin van de avond stapten tenslotte verschillende mantelzorgers binnen bij 1 van de horecagelegenheden in Berkelland. Er werd lekker gegeten en ondertussen met elkaar gesproken over mantelzorg en over andere dingen. Wat een geslaagde avond! We zijn blij met de bereidwilligheid van ’t Vierspan in Borculo, de Kookloods Ruurlo, Studio 16 in Neede en Muldershuis Eibergen.

Voor mantelzorgers

Tijdens de Dag van de Mantelzorg vragen we extra aandacht voor de belangrijke steun en toeverlaat die veel mantelzorgers voor de ander zijn. In Berkelland wonen veel mantelzorgers, u kent er vast ook wel een. Met elkaar kunnen we iets betekenen voor de vele inwoners die zorgen voor een ander. Gewoon, door al te vragen hoe het met de mantelzorger zelf gaat. Of door hulp aan te bieden in kleine dingen die het de mantelzorger even wat gemakkelijker maken. Zodat ook zij naar de hobbyavond kunnen, of even alleen op pad. Dat hebben mantelzorgers echt nodig om thuis hun belangrijke taken te kunnen blijven vervullen. Vraag aan de mantelzorger die u kent, hoe u kunt helpen. En vindt u dat moeilijk? Neem contact op met Voormekaar. Wij helpen u graag verder: www.voormekaar.net.