Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Aftrap ‘Ik ben…’-campagne in Borculo

Woensdag 11 oktober (op Coming Out Day) vond de aftrap plaats van de ‘Ik ben…’-campagne, bij jongerenorganisatie Jimmy’s in Borculo. De campagne benadrukt het belang van het erkennen en omarmen van je ware zelf, met de overtuiging: je bent goed zoals je bent.

Persoonlijke verhalen, lesprogramma en korte film

Onderdeel van de campagne zijn verschillende jongeren uit de Achterhoek die hun eigen ‘Ik ben…’-verhaal delen en dienen als rolmodellen voor andere jongeren. Daarnaast wordt een lesprogramma aangeboden aan jongerenorganisaties en middelbare scholen. Hierbij worden 2 regionale films gebruikt om diversiteit en inclusie in het onderwijs te bevorderen.

Wethouder Betsy Wormgoor was aanwezig bij de aftrap van de campagne.
“Ik ben er trots op dat het team van de ‘Ik ben…’-campagne zo enthousiast de gemeente ingaat. Het is heel belangrijk dat mensen durven zijn wie ze zijn en dat ze dat durven uit te dragen. Met deze campagne worden jonge mensen uitgenodigd om daarover na te denken. Iedereen kan de zin ‘Ik ben…’ aanvullen. Of je dat nu doet met een label of met je naam, alles mag, want jij bent goed zoals je bent,” aldus Wormgoor.

Meer informatie

De campagne eindigt op Paarse Vrijdag, 9 december, en is een initiatief van Vanjelle Producties. Meer informatie is te vinden via www.ikbencampagne.nl.