Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Berkelland bespaart nu voor alle woningeigenaren aan te vragen

Er is opnieuw subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen van particuliere koopwoningen. Alle woningeigenaren mogen vanaf nu de subsidie ‘Berkelland Bespaart’ aanvragen. Daarnaast mag er nu ook subsidie aangevraagd worden voor duurzame of energiezuinige warmte installaties en duurzame elektriciteitsopwekking en opslag. Zo hoopt het college alle woningeigenaren te ondersteunen op weg naar aardgasloze woningen in 2050.

Woningeigenaren krijgen de mogelijkheid om per adres maximaal € 500,- subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in hun woning. Vraagt u samen met minimaal 6 buren of wijkbewoners tegelijk subsidie aan? Dan komt u zelfs in aanmerking voor een bonus en kan de subsidie oplopen tot € 750 per woning. Het aanvragen van de subsidie kan eenvoudig op de pagina Berkelland bespaart. Vanaf 2020 investeerden al meer dan 1000 Berkellandse woningeigenaren met deze subsidie gemiddeld € 5.500 in woningisolatie.

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

  • De subsidie is alleen bedoeld voor eigen woningen met een woonbestemming in de gemeente Berkelland
  • Subsidie wordt verstrekt voor het aanbrengen van dak-, gevel- en/of vloerisolatie en/of het vervangen van glas door HR++(+) glas en/of duurzame of energiezuinige warmte installaties en/of duurzame elektriciteitsopwekking- en opslag.
  • U bent zowel eigenaar als bewoner
  • U kunt tot uiterlijk 31 december 2026 een aanvraag indienen
  • De regeling duurt totdat het beschikbare budget op is
  • De energiebesparende maatregelen moeten worden uitgevoerd binnen 1 jaar na de datum van de subsidieverlening. Let op: de werkzaamheden mogen niet voor 1 januari 2023 uitgevoerd zijn.
  • Aanpassingen aan de woning die de oppervlakte vergroten komen niet in aanmerking

Aanvragen via formulier op de website

Het aanvragen van de subsidie kan heel eenvoudig op de pagina Berkelland bespaart. Mocht u hulp nodig hebben dan kunnen de medewerkers van de Publiekswinkel helpen met het invullen, telefoonnummer: 0545-250 250.

Hulp nodig bij het kiezen welke energiebesparende maatregel(en) het best passen bij uw woning, wensen en mogelijkheden? Dan kunt u terecht bij Agem Energieloket. Kijk op www.agemenergieloket.nl of bel 0314-820 360.