Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Berkellandse vrijwilligers in actie tijdens NLDoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2024 NLdoet, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land. Daarmee is NLDoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Berkelland werd er enthousiast werk verzet. Enkele collegeleden hebben met de gebiedscontactpersonen verschillende activiteiten bezocht.

Het schoolplein van basisschool Kisveld in Neede werd opgeknapt en opgefleurd door leerlingen, ouders en leerkrachten. Ook wethouder Hans van der Noordt stak zijn handen uit de mouwen, samen met gebiedscontactpersoon Anja van Maren.

Tuinieren op de Kruidenhof

Op de Kruidenhof in Eibergen hebben zowel bestaande als nieuwe vrijwilligers, waaronder een hoveniersbedrijf en leerlingen van het Zone-college, druk getuinierd. Wethouder Betsy Wormgoor en gebiedscontactpersoon Inge Waarlo sloten aan. De tuin is weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen en gaat in mei open voor publiek.

Berkelzomp klaar voor een nieuw vaarseizoen

Wethouder Arjen van Gijssel en gebiedscontactpersoon Jeanine Ebbers hebben ‘de Zompenloze’ in Borculo bezocht. Hier was een omvangrijke groep vrijwilligers bezig met het schoonmaken van de binnen- en buitenkant van de loods. Na de schoonmaak werd onder grote belangstelling de Berkelzomp te water gelaten, waarna gezamenlijk geproost werd op de start van het nieuwe vaarseizoen.

Ook vrijwilliger worden?

Het gehele jaar door worden er natuurlijk vrijwilligers gezocht. Wilt u ook een steentje bijdragen? Kijk dan voor meer informatie en vacatures op www.berkellandwijzer.nl/berkelland-doet.