Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Beter leren lezen en schrijven

In Gelderland hebben ongeveer 200.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Deze mensen – met Nederlands als moedertaal – hebben bijvoorbeeld moeite met bijscholing voor hun werk of het voorlezen van een kleinkind. Dat is lastig, maar we willen ze daar graag bij helpen. Daarom is er in onze provincie extra aandacht met de campagne ‘Gelderland Geletterd’. Deze campagne richt zich op die mensen, die zich nog niet kunnen of durven aan te melden voor taal- of schrijfcursus.

Dagelijks leven

Het is belangrijk dat mensen hun probleem niet langer verbergen. Niet goed kunnen lezen en schrijven kan een grote belemmering zijn in het dagelijks leven. Het gaat niet alleen om het voorlezen van uw kind of kleinkind, maar ook om het kunnen volgen van cursussen, bijscholing van werk of het online afsluiten van een verzekering. Met deze campagne willen we dit meer bespreekbaar maken en mensen over een drempel helpen, want u kunt er wat aan doen. Samen met de provincie, met gemeenten, bibliotheken, onderwijs en vele organisaties.

Kom op de koffie in Eibergen

Op veel plaatsen in Gelderland is er extra aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In de Week van Lezen en Schrijven staan we op dinsdag 13 september van 13.00 tot 15.30 uur op de Brink in Eibergen. Onder genot van een kop koffie horen we graag over ervaringen met laaggeletterdheid, maar ook over de mogelijkheden en oplossingen die er zijn.