Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Collectieve zorgverzekering van de gemeente Berkelland door zorgverzekeraar Menzis

In 2023 kunnen inwoners met een laag inkomen bij Menzis een collectieve zorgverzekering afnemen.

Voor wie is de collectieve zorgverzekering?

Als u een laag inkomen heeft, kunt u in aanmerking komen voor deelname aan de collectieve zorgverzekering. U komt in aanmerking als het netto inkomen van u of van u en uw partner samen lager is dan de bedragen in de volgende tabel.

Max. netto maandinkomen excl. vakantiegeld per 1 juli 2022 Jonger dan de AOW leeftijd Ouder dan de AOW leeftijd
Alleenstaande € 1.360,75 € 1.513,71
Alleenstaande met kinderen € 1.360,75 € 1.513,71
Echtpaar/Samenwonend € 1.943,93 € 2.050,54

Meer weten of overstappen?

Inwoners die meer willen weten of denken aan overstappen, kunnen terecht op www.gezondverzekerd.nl.

Ondersteuning bij wijzigingen of overstappen: maak een afspraak

Komt u er met behulp van www.gezondverzekerd.nl niet uit? Dan kunt u videobellen met een overstapcoach van Menzis. Dit kan in de periode van 21 november tot en met 16 december op dinsdagmorgen en donderdagmiddag. Een afspraak voor videobellen kunt u maken via www.menzis.nl/spreekuren.

Er zijn ook spreekuren op het gemeentehuis waar u op afspraak naartoe kunt komen. Tijdens deze spreekuren proberen overstapcoaches uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De spreekuren zijn op:

• donderdag 8 december, van 13.00 uur tot 17.00 uur, op het gemeentehuis in Borculo.
  • woensdag 14 december, van 16.00 uur tot 20.00 uur, op het gemeentehuis in Borculo.

U maakt vooraf een afspraak voor het spreekuur door te bellen naar de gemeente Berkelland: 0545 250 250.

Let op de uiterste overstapdatum!

Tot en met 31 december 2022 is het mogelijk om te veranderen van zorgverzekeraar.  Overstappen kan alleen als er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar.

Kijk of u gebruik kunt maken van andere regelingen of vraag hulp bij geldzaken

Voor inwoners met een laag inkomen zijn er naast de collectieve zorgverzekering ook andere initiatieven en (landelijke) regelingen waar u misschien gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de energietoeslag van € 1300, het kwijtschelden van gemeentelijke belastingen of andere inkomensondersteunende regelingen. Neem contact op met Fijnder voor de energietoeslag en doe de check op www.berkellandwijzer.nl/rondkomeninberkelland

Heeft u moeite om rekeningen te betalen? Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Of heeft u schulden? U staat er niet alleen voor. Neem contact op met team Voormekaar van de gemeente Berkelland via 0545-250 300.