Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

College bezoekt opvanglocatie Oekraïense ontheemden

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne vangen gemeenten ontheemden uit Oekraïne op. Op dit moment heeft de gemeente Berkelland de mogelijkheid 270 personen op 7 plekken op te vangen. Afgelopen dinsdag bezocht het college van B&W de grootste van deze locaties, Korenvier, in Borculo. Daar is de maximale bezetting 146 bedden. Daarnaast bezochten ze de nieuwe locatie De Eeshof. Deze locatie zal de bezetting op andere opvangplekken wat verlagen. Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt, wonen sommige bewoners inmiddels al 2 jaar in Nederland. Het college van B&W vond het goed te zien dat er nieuwe locaties worden geopend, om de leefbaarheid op de bestaande opvangplekken te verbeteren.