Terug naar het overzicht

Controleer de kenmerken van uw woning voor de WOZ-waarde

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De komende tijd ontvangen eigenaren van woningen in Berkelland een uitnodiging om de kenmerken van hun woning te controleren. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan leest u in de uitnodiging hoe u de kenmerken van uw woning controleert. Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Dan leest u hieronder hoe u de kenmerken van uw woning controleert.

Wat zijn de kenmerken van een woning?

Kenmerken van een woning zijn bijvoorbeeld het type, het bouwjaar, de ligging, de vierkante meters (gebruiksoppervlakte) en de perceelgrootte van een woning. Deze informatie wordt aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld de kwaliteit en het onderhoud van de woning.

Waarom is het belangrijk om de kenmerken van uw woning te controleren?

Ieder jaar wordt de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken) van uw woning opnieuw bepaald. Deze waarde wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Daarom is het belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning klopt. Doordat u zelf de kenmerken van uw woning controleert, zorgen we samen voor een juiste WOZ-waarde.

Hoe controleert u de kenmerken van uw woning als u geen uitnodiging heeft ontvangen?

Via het digitaal loket van het GBTwente kunt u ook zonder uitnodiging de kenmerken van uw woning controleren. Ga naar Mijn GBTwente. Log in met uw DigiD. Klik op de knop Controleer uw woning. Controleer de kenmerken van uw woning en maak aanpassingen als dit nodig is. Sluit af door op Verzenden te klikken.

Kunt u niet inloggen in het digitaal loket?

Wilt u de kenmerken van uw woning controleren, maar kunt u niet inloggen in het digitaal loket? Stuur dan een mail naar voormeldingen@gbtwente.nl of bel 053-481 88 75.

Wat gebeurt er nadat u de kenmerken heeft gecontroleerd?

Het GBTwente controleert uw aanpassingen in de kenmerken van uw woning. Hiervoor gebruiken zij (lucht-)foto’s, hoogtemetingen en bouwtekeningen. Gaan zij (deels) akkoord met uw aanpassingen? Dan verwerken zij dit in de systemen. U ontvangt hierover een reactie via de mail. Gaan zij niet akkoord met uw aanpassingen? Dan ontvangt u hierover via de mail een toelichting.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over het controleren van uw woning? Neem dan gerust contact op met het GBTwente via 053-481 88 75. Op de website www.gbtwente.nl vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.