Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Een nieuwe wandelroute in Ruurlo! Maar dan nèt even anders

Ruurlo krijgt een nieuwe wandelroute. De KWIEK beweegroute in Ruurlo is een wandelroute van 1,8 km die gebruik maakt van het bestaande straatmeubilair. Op de route liggen speciale stoeptegels met verschillende oefeningen die bijdragen aan balans, kracht en uithoudingsvermogen. De start bevindt zich op het Kerkplein en gaat vanaf daar via de Nachtegaalstraat en de Wiersseweg naar de onlangs gerenoveerde vijver aan de Vijverweg. Na een rondje om de vijver loopt de route via De Everwennink, Kerst Zwart School en Zuivelweg terug naar het Kerkplein.

De KWIEK beweegroute is er voor iedereen in Ruurlo. ‘Een leuk en sportief blokje om’, dat is de intentie van de route. Het instapniveau van de beweegroute is laag en vrijwel iedereen is in staat om van de route gebruik te maken, ook met rolstoel. De intensiteit van de route is zelf te bepalen en ook geheel vrijblijvend. De route is een initiatief van de gemeente Berkelland en Sport Federatie Berkelland en is gefinancierd door Menzis en het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt!’.

Opening route 26 mei 14.30 uur Kerkplein Ruurlo. U bent van harte welkom!

Wethouder Gerjan Teselink opent op vrijdagmiddag 26 mei officieel de route op het Kerkplein in Ruurlo. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening of zelfs deel te nemen aan de gezamenlijke warming-up en opeenvolgende wandeling. Op de route zijn er verschillende stempels te verzamelen. Met een volle stempelkaart krijgt u een gratis kopje koffie of thee bij Lievestro en maakt u kans op een leuke prijs. U kunt de route alleen lopen, in een tweetal of zelfs in een hele groep. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Stuur een e-mail naar jesse@sportfederatieberkelland.nl met uw naam en het aantal deelnemers die meelopen in uw groep. Het hele programma eindigt om 16.30 uur met de prijsuitreiking.