Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Het centrum van Borculo ligt er weer pico bello bij

Op 19 januari 2023 werd op de hoek bij de Hema het bouwbord geplaatst als aanduiding dat Sallandse Wegenbouw was begonnen met de werkzaamheden. Nu, anderhalf jaar later, is de revitalisering op een haar na voltooid. En het is prachtig geworden! Bekijk hieronder de voor en na foto’s.

Na de vergroening van de Veemarkt zijn het Muraltplein en de verschillende tussenliggende woonstraten opnieuw ingericht. Bewoners in deze straten kregen de mogelijkheid een geveltuin aan te leggen. Er staan op dit moment 15 geveltuintjes mooi in bloei.

Ondernemers en inwoners in het centrum hebben goed gebruik gemaakt van het Gevelfonds, het beschikbare geld van 100.000 euro is helemaal benut.

Oude Haven gereed

Op de plek waar in Borculo tot 125 jaar geleden een haven was, is deze in 2024 symbolisch teruggebracht. Daarvoor is het voormalige pand van de Hema gesloopt en getransformeerd tot openbare verblijfsruimte voor ontmoeten waar water, historie en groen samenkomen. In de winter kan op het naastgelegen pleintje water worden gespoten, waarop kinderen kunnen schaatsen.

Put Muraltplein

De historische put, de Schiltputte, is teruggebracht in het wegvlak en zal binnenkort worden voorzien van een glazen plaat. Dat is het moment dat de put volledig zichtbaar is.

Lange Wal voor de bouwvak klaar

Er wordt nog druk gewerkt aan de herinrichting van de Lange Wal. Het werk verloopt voorspoedig, we verwachten dat de werkzaamheden voor de bouwvak zijn afgerond.