Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Humanitas Tandem: Vrijwilligers helpen u bij het opbouwen van een sociaal netwerk

Voelt u zich eenzaam of alleen en wilt u daar iets aan veranderen? Humanitas Tandem is er voor mensen die anderen willen ontmoeten en daar een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken. Een vrijwilliger luistert naar u en helpt bij het leggen van contacten en het zoeken naar activiteiten die gericht zijn op het vergroten van uw sociale netwerk. Samen gaan jullie actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen. Zodat u na een tijdje weer genoeg zelfvertrouwen hebt om zelf nieuwe mensen te ontmoeten.

Humanitas Tandem is er voor alle mensen die zich, om welke reden dan ook, alleen voelen en daar iets aan willen veranderen. Iedereen is welkom, ongeacht levensverhaal, achtergrond, leeftijd en leefomstandigheden. De vrijwilligers ondersteunen ook mensen die (ex-)cliënt zijn van een hulpverleningsinstantie, ouderen, nieuwkomers, jongeren en (ex-)gedetineerden. De ondersteuning kan een aanvulling zijn op een lopend hulpverleningstraject of hierop volgend. Maar juist ook ter voorkoming van andere (zwaardere) hulp.

Bij Humanitas geloven we dat ieder mens sterker is dan hij denkt. En is dat even niet het geval dan ondersteunen we diegene, totdat hij vroeg of laat zelf weer verder kan.

Humanitas Tandem is erop gericht sociaal en maatschappelijk isolement tegen te gaan. Het contact tussen een vrijwilliger en een deelnemer vormt hierin een sterk wapen. Regelmatig samen iets ondernemen met iemand die u kunt vertrouwen geeft weer zelfvertrouwen. Binnen een jaar lukt het u om gemakkelijker nieuwe contacten te leggen.

Contact

Zoekt u ondersteuning? Neem dan contact met op met Monique Soeter: 06-30333298 en m.soeter@humanitas.nl. Humanitas is er voor mensen die samen met een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Humanitas zoekt én vindt een vrijwilliger die bij u past! U kunt ook contact opnemen als u iemand anders wilt aanmelden of zelf iemand als vrijwilliger wilt ondersteunen.

Wilt u voor een volwassene een maatje zijn?

U bent een luisterend oor, een vraagbaak en natuurlijk prettig gezelschap. U ziet uw maatje 1 keer per week of eens in de 2 weken. Hoeveel tijd jullie met elkaar doorbrengen, overdag of in de avonduren, doordeweeks of in het weekend, dat is aan jullie. De hulp duurt meestal een jaar. Dan moet de deelnemer het zelf weer kunnen oppakken. Herkent u zichzelf hierin? Dan zoekt Humanitas u! Zij bieden u inspirerend en leuk vrijwilligerswerk, een reiskostenvergoeding, scholing en begeleiding en een leuke, leerzame tijd bij Humanitas.