Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In gesprek over lezen en schrijven

In Gelderland hebben ongeveer 200.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Deze mensen hebben bijvoorbeeld moeite met bijscholing voor hun werk of het voorlezen van een kleinkind. Dat is lastig en we willen ze daar graag bij helpen. Dat doen we samen met de provincie en lokale organisaties, zoals de bibliotheek.

Bij het helpen van het huiswerk met je kind, bij het lezen van verpakkingen of bij het (online) afsluiten van een verzekering: als je niet goed kunt lezen en schrijven heb je daar dagelijks last van. Wethouder Betsy Wormgoor: “Lezen en schrijven is dus nodig om te leven! Er zijn organisaties die u kunnen helpen. Bijvoorbeeld het Taalhuis in de bibliotheek. Of kijk op de website www.ikdoeookmee.nl wat u nodig heeft.”

Koffiekar op de Brink

Het is belangrijk dat mensen hun probleem niet langer verbergen. We moeten laaggeletterdheid met elkaar bespreekbaar maken. Daarom stond afgelopen dinsdag een speciale koffiekar op de Brink in Eibergen. Medewerkers van de gemeente en samenwerkende organisaties gingen met voorbijgangers in gesprek over laaggeletterdheid. De komende tijd volgen nog meer activiteiten.

Zoekt u hulp?

Loop binnen bij de bibliotheek of kijk wat u wilt leren op www.ikdoeookmee.nl.