Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Isolatiesubsidie voor huishoudens met een inkomen lager dan modaal

Met ingang van 2024 kunnen woningeigenaren met een inkomen tot modaal een aanvraag indienen voor een isolatiesubsidie. Met deze regeling bieden we huishoudens een steuntje in de rug bij het verduurzamen van hun koopwoning. De isolatiesubsidie kan worden aangevraagd voor maatregelen die zijn of worden uitgevoerd tussen 1 juli 2022 en 31 december 2024.

Met de nieuwe tijdelijke isolatiesubsidie is het voor huishoudens met een bestaande koopwoning en een inkomen lager dan modaal mogelijk om € 2.500 subsidie aan te vragen. Deze subsidie kan worden ingezet voor het betalen van isolatiemaatregelen. Te denken valt aan dakisolatie, vloer-/bodemisolatie en HR++ glas. De subsidie kan vooraf worden aangevraagd, zodat huishoudens vooraf weten hoeveel subsidie ze krijgen. Ook kan de subsidie rechtstreeks aan de leverancier worden uitbetaald, zodat huishoudens zelf de rekening niet hoeven te betalen.

Gerjan Teselink: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen die mee wil doen aan de energietransitie, dit ook moet kunnen. Door deze regeling hopen we dat huishouden met een laag besteedbaar inkomen meer financiële mogelijkheden zien om hun woning te verduurzamen.“

Voorwaarden

Om deel te nemen aan de regeling, stellen we onder andere deze voorwaarden:

  • U bent eigenaar en bewoner van een bestaande woning in de gemeente Berkelland.
  • Het verzamelinkomen (inclusief vakantiegeld) van uw huishouden mag in 2023 niet hoger zijn dan modaal: € 40.000 bruto.

Hulp nodig?

We werken voor deze regeling samen met het Energieloket Achterhoek. Weet u niet of uw woning geschikt is voor de hierboven genoemde maatregelen? Of weet u niet goed waar u moet beginnen? Het Energieloket kan u hiermee helpen. U krijgt dan persoonlijk advies. U kunt kijken op www.energieloketachterhoek.nl of bellen naar 0314-820 360.

Wilt u een aanvraag doen?
Dat kan bij het Energieloket Achterhoek. We verwijzen u graag naar www.energieloketachterhoek.nl of 0314-820 360.