Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Koffie, een praatje, gezelligheid: kom naar de inloopmomenten en initiatieven in Eibergen

Koffiedrinken met dorpsgenoten, nieuwe buurtgenoten ontmoeten. Onder de mensen zijn doet je goed! In Berkelland zijn veel wekelijkse inloopmomenten en initiatieven. Voor een kopje koffie, een praatje of een plek waar u uw verhaal kwijt kunt. Ontdek welke inloop bij u past en kom langs. U bent van harte welkom! Deze keer: de inloopmomenten en initiatieven in Eibergen.

De Huve

De Huve is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur is er koffie-inloop. Elke 2e dinsdag van de maand kunt u van 12.00 tot 13.00 uur voor € 5 mee lunchen. Of kom naar de Soos op de vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. Houdt u van handwerken? Dan is het misschien leuk om aan te schuiven bij handwerkgroep De Bezige Bij iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Weggeefwinkel

Aan de J.W. Hagemanstraat 22 zit de Weggeefwinkel. Een winkel en ontmoetingsplek in één, gerund door vrijwilligers. U kunt er ook workshops volgen, zoals naailes, bloemstukjes of kaarten maken. De weggeefwinkel is geopend op dinsdag 10.00 tot 13.00 uur en woensdag, vrijdag en zaterdag 13.00 tot 17.00 uur.

Dorpskamer

In de bibliotheek vindt u de Dorpskamer. Een plek waar u zo kunt aanschuiven voor koffie en een praatje. De gastvrouwen van de Dorpskamer organiseren samen met de deelnemers wekelijks allerlei activiteiten. De Dorpskamer is geopend op maandag 13.00 tot 16.00 uur, woensdag 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag 9.00 tot 12.00 uur.

Bibliotheek

De bibliotheek organiseert zelf ook tal van activiteiten. Bijvoorbeeld Boekjes en Babbels, een voorleesuurtje voor baby’s/peuters en hun ouders. Boekjes en Babbels is in alle vestigingen en vaak op de woensdag of donderdag van 10.30 tot 11.30 uur. In Eibergen op woensdag 10 mei en woensdag 14 juni. Ook leuk: de boekenproeverij, een bijeenkomst waarin je met elkaar boeken bespreekt. Kijk voor de actuele data op oostachterhoek.op-shop.nl.

Jimmy’s

Kanoën, silent disco, activiteiten voor jonge mantelzorgers, een plek om huiswerk te maken of om even niets te moeten: dat is Jimmy’s. Jongeren uit Berkelland kunnen er terecht en organiseren vanuit de Jimmy’s zelf van alles. Nieuwsgierig geworden? Kom langs in de kelder van ’t Spieker. Jimmy’s Eibergen is geopend op de dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 20.00 uur.

Meer informatie

Op www.berkellandwijzer.nl vindt u meer mogelijkheden om elkaar in Berkelland te ontmoeten. Of neem contact op met een medewerker welzijn en stuur een e-mail: welzijn@voormekaar.net.