Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Koffie, een praatje, gezelligheid: kom naar de inloopmomenten en initiatieven in Neede

Koffiedrinken met dorpsgenoten of nieuwe buurtgenoten ontmoeten. Onder de mensen zijn doet je goed! In Berkelland zijn veel wekelijkse inloopmomenten en initiatieven. Voor een kopje koffie, een praatje of een plek waar u uw verhaal kwijt kunt. Ontdek welke inloop bij u past en kom langs: u bent van harte welkom! Deze keer: de inloopmomenten en initiatieven in Neede.

Dorpskamer

In de ontmoetingsruimte Het Filter van Natuurpark Kronenkamp vindt u de Dorpskamer. Een plek waar u zo kunt aanschuiven voor koffie en een praatje. De gastvrouwen van de Dorpskamer organiseren samen met de deelnemers allerlei activiteiten. Iedere maandag kunt u, na aanmelding, voor € 4,- om 12.30 uur aanschuiven voor een warme maaltijd. De Dorpskamer is geopend op maandag van 9.00 tot 16.00 uur, dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het adres is Kronenkamp 14.

Bibliotheek

Naast het lenen van boeken organiseert de bibliotheek tal van activiteiten. Bijvoorbeeld Boekjes en Babbels, een voorleesuurtje voor baby’s/peuters en hun ouders. Boekjes en Babbels is vaak op de donderdag van 10.30 tot 11.30 uur. Kijk voor de actuele data op oostachterhoek.op-shop.nl.

Inloophuis

Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is het Inloophuis Neede geopend voor het ontmoeten van plaatsgenoten. Er is ruimte voor een gesprek, een luisterend oor en gezelligheid. Vanuit de behoefte van de gasten is er ruimte om samen activiteiten te organiseren. Elke eerste donderdag van de maand kunt u, na aanmelding, aanschuiven bij een broodmaaltijd. Het Inloophuis zit aan de Borculoseweg 43, schuin achter de rooms-katholieke H. Caeciliakerk.

Jimmy’s

Kanoën, silent disco, meidengroep Neede, een plek om huiswerk te maken of om even niets te moeten: dat is Jimmy’s. Jongeren uit Berkelland kunnen er terecht en organiseren zelf vanuit de Jimmy’s van alles. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de Bergstraat 10 in Neede. Jimmy’s Neede is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Natuurpark Kronenkamp

Het Natuurpark Kronenkamp is er voor iedereen. Vrijwilligers organiseren wekelijks activiteiten. Denk aan het handwerkcafé op elke 3e woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Of schuif aan bij het koffiedrinken op de woensdagmiddag 13.30 tot 16.30 en vrijdagmiddag 13.30 tot 16.30 uur.

Neede Bergopwaarts

In woonwijk De Berg gebeurt van alles. Buurtbewoners hebben er een eigen wijkmoestuin aan de Dumasweg waar je natuurlijk even langs mag komen. Op zaterdag en woensdagmorgen is de wijkmoestuin geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

WIN Neede

Werkgroep Integratie Neede is een werkgroep van maatjes die statushouders bijstaan met praktische hulp en hen wegwijs maken in Neede. Elke dinsdag houden zij inloopavond om 19.00 uur aan de Hessenweg 2.