Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe brug in Burgemeester Bloemersstraat heet voortaan de Thomas Lijferingbrug

Donderdagmiddag 21 maart vond de onthulling plaats van het naamplaatje van de Thomas Lijferingbrug. Ook werd een informatiepaneel bij de brug onthuld.

In 1987 nam Thomas Lijfering het initiatief tot oprichting van Stichting de Berkelzomp. De oude Berkelvaart is door deze stichting met een eigentijds toeristisch concept weer beleefbaar gemaakt. Het is uitgegroeid tot een toeristische attractie van formaat. En kreeg ook navolging in Almen, Eibergen en Lochem.

Vanaf de oprichting tot eind 2007 was de heer Lijfering secretaris van Stichting de Berkelzomp. Na zijn aftreden als secretaris bleef hij actief als vrijwilliger. Door de nieuwe brug in de Burgemeester Bloemersstraat is de doorvaart van de berkelzomp naar het centrum mogelijk. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de stichting in vervulling. Een wens die al bij de oprichting in 1987 werd uitgesproken.

Thomas Lijfering kon helaas door persoonlijke omstandigheden zelf niet bij de onthulling
aanwezig zijn.