Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Orange the World: laat zien dat we geweld tegen vrouwen niet accepteren

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen, is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl. Hiermee geeft u aan dat u zich wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als individu, als professional, als vriend, teamgenoot, buur of collega. Na ondertekening krijgt u een speciale nieuwsbrief met allerhande praktische tips over wat u kunt doen in uw dagelijks leven om geweld en intimidatie tegen vrouwen te helpen voorkomen en stoppen.

Signalen van geweld? Bel (anoniem) Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met (een vermoeden van) geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken krijgt. Veilig Thuis is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar via 0800-2000 of via de chat op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via www.veiligthuis.nl.