Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Seniorenhuisbezoekers gezocht

Wilt u iets betekenen voor de ouder wordende inwoner van Berkelland? Vindt u het leuk om met hen in gesprek te gaan? Zet u dan in als vrijwillige seniorenhuisbezoeker.

De Seniorenhuisbezoeker bezoekt ieder jaar in de maanden oktober, november en december senioren van 70 jaar en ouder. Tijdens het huisbezoek gaan de seniorenhuisbezoekers met de ouderen in gesprek over wonen, zorg en ondersteuning, administratie, veiligheid en mobiliteit. Maar ook over ontmoetingsmogelijkheden en activiteiten. De seniorenhuisbezoeker denkt mee over wat de oudere zelf kan betekenen of welke mogelijkheden er zijn om geholpen te worden. Ook kan er samen gekeken worden naar de toekomst. Heb ik voldoende mensen om me heen? Kan ik hier nog wel blijven wonen? Of is het verstandig om te gaan verhuizen als mijn gezondheid achteruit gaat?

Het project Seniorenhuisbezoeken wordt begeleid door de welzijnswerkers van de Voormekaarteams. Als seniorenhuisbezoeker bent u vrijwilliger en wordt u geschoold en op de hoogte gebracht van de laatste actuele informatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Uiteraard heeft u een geheimhoudingsplicht en kunt u met vragen of ervaringen terecht bij de welzijnsmedewerkers. U maakt zelf de afspraken met de te bezoeken ouderen.

Voor het project zijn we op zoek naar nieuwe seniorenhuisbezoekers. Op dit moment bij voorkeur mensen die huisbezoeken willen afleggen in Borculo en Neede. Maar woont u in de andere kernen, dan bent u ook van harte welkom!

Wat vragen wij van u als vrijwillig(st)er:

  • Wonend in de gemeente Berkelland
  • Betrokkenheid bij en affiniteit met de doelgroep ouderen
  • Luisterend oor en goede communicatieve vaardigheden
  • Eigen grenzen kunnen aangeven, integer zijn en vertrouwelijk om kunnen gaan met informatie
  • Ongeveer 10 tot 15 huisbezoeken gedurende een periode van 3 maanden en verder in het jaar een enkele keer

Wat bieden wij:

  • Ondersteuning en begeleiding door de welzijnsmedewerkers van Voormekaar
  • Deskundigheidsbevordering/bijscholing
  • Een map met informatie en flyers over producten en diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn
  • Samenwerking in een team van seniorenhuisbezoekers
  • Onkostenvergoeding per huisbezoek en reiskostenvergoeding

Aanmelden

Meld u voor 31 mei aan! Dan kunt u samen met de andere seniorenhuisbezoekers meedoen aan de training ‘Goed omgaan met dementie’, die wordt gegeven door trainers van SamenDementievriendelijk.nl. Deze training is op woensdagochtend 7 of 14 juni.

Heeft u belangstelling of wilt u informatie over de seniorenhuisbezoekers, dan kunt u contact opnemen met: