Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Stoepsticker verwijst naar tips voor veilig laden van accu's van elektrische fiets of scooter

E-bikes en e-scooters zijn populairder dan ooit. Met de stijging van het aantal elektrische fietsen en scooters stijgt ook het aantal branden dat wordt veroorzaakt door de bijbehorende accu’s. “Als je oplet bij het laden van de accu kun je schade of zelfs brand voorkomen. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen met een e-bike weten wat zij zelf kunnen doen om veilig te laden. Met deze sticker vragen wij hiervoor aandacht. De sticker verwijst naar een website met simpele tips. Zo maken we met elkaar onze omgeving veiliger. En bijkomend voordeel, je accu gaat dan ook langer mee”, aldus burgemeester Joost van Oostrum van gemeente Berkelland. De stoepsticker is te vinden bij het treinstation in Ruurlo op een plek waar veel fietsers rijden.

Tips voor veilig laden

Dit kun je gemakkelijk zelf doen:

  • Gebruik altijd de originele lader van je accu. Namaakladers kunnen de accu van je e-bike of e-scooter namelijk beschadigen. Daarnaast kan een goedkope alternatieve lader zorgen voor kortsluiting, waardoor brand kan ontstaan.
  • Laad je accu zo veel mogelijk op als je er in de buurt bent. Mocht de accu oververhit raken, dan kun je snel de lader van de stroom afhalen. Is de accu oververhit geraakt? Neem voordat je jouw e-bike of e-scooter weer gebruikt contact op met je fietsspecialist. Die kan zien of je accu is beschadigd.
  • Hang een rookmelder op de plek waar je je accu oplaadt. Je wordt dan direct gewaarschuwd als er iets fout gaat tijdens het laden.
  • Leg je accu tijdens het opladen altijd op een vlakke en stabiele ondergrond. Zorg er ook voor dat er niets op of onder de accu ligt wat in brand kan vliegen.
  • Is je accu gevallen of laadt hij niet meer goed op? Ga dan voor een check naar je fietsspecialist.

Meer tips voor veilig laden

Wil je meer tips voor het veilig laden van je accu? Kijk op iklaadaccuraat.nl.