Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Trainingen door helikopters tussen 23 januari en 2 februari

Van maandag 23 tot en met donderdag 26 januari en van maandag 30 januari tot en met donderdag 2 februari trainen Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) in en rondom onze gemeente.

Er wordt op lage hoogte gevlogen

Op de bovengenoemde dagen trainen de Apaches (gesimuleerd) het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen onder verhoogde dreiging. De helikopters vliegen daarbij meerdere keren per dag, zowel overdag als ’s avonds, op lage hoogte tussen 9.30 en 22.30 uur.

Vliegen onder verhoogde dreiging

Als er sprake is van een verhoogde dreiging is vliegen op hoogte geen optie. Helikopters moeten daardoor laag blijven om zich te verschuilen. Dekking zoeken doen zij op lage hoogte achter obstakels, zoals een rij bomen, een bosperceel of heuvel. Hierdoor kunnen zij ongezien hun missie uitvoeren en buiten het radarbeeld van de tegenstander blijven. Laagvliegen en gebruik maken van de dekking van het terrein is een manier van zelfbescherming voor helikoptervliegers. Dit vraagt echter wel om specifieke training en ervaring.

Er is een tijdelijk laagvlieggebied ingesteld

Om deze tactische procedures te beoefenen is een tijdelijk laagvlieggebied aangevraagd, deze is terug te vinden op de website van Defensie. Eenheden van de landmacht ondersteunen deze oefening vanaf de grond.

Meer informatie

We realiseren dat vliegbewegingen hinder kunnen opleveren. Op de Defensie website kan dit gemeld worden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen leest u meer informatie over vliegbewegingen en oefeningen.

U kunt defensie volgen voor actuele informatie, waaronder vliegbewegingen in relatie tot helikopters. Dat kan via twitter: @dhcluchtmacht en @Kon_Luchtmacht.