Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Twee militaire oefeningen in september

Het ministerie van Defensie houdt van 26 tot en met 28 september een oefening. De oefening speelt zich op 26 september af in de omgeving van Geesteren. Er doen 45 militairen en 5 diverse voertuigen mee.

Daarnaast houdt het Defensie Helikopter Commando van 26 tot en met 30 september een oefening. Op 29 september oefenen zij in de gemeente Berkelland. Bij deze oefening worden laag vliegende helikopters ingezet. Dit zal te zien en te horen zijn.

Het doel van de oefening

De eenheid beoefent het verplaatsingen te voet, het maken van een wateroversteek en het inrichten van een waarnemings-luisterpost. Bij duisternis verplaatsen de militairen zich naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

De helikopterbemanning wordt getraind in het opsporen van grondtroepen. Hierbij wordt laag gevlogen. Ze maken gebruik van 4 gepantserde voertuigen.

Ze gebruik wegen en terreinen

De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Heeft u schade?

Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.