Terug naar het overzicht

Vrijwilliger in het zonnetje: Frieda van Enk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Tijdens de pauze van het 55 jarig jubileumprogramma van De Zonnebloem Eibergen stond wethouder Anjo Bosman op de stoep. In het geheim hadden enkele bestuursleden het plan opgevat om Frieda van Enk in het zonnetje te zetten. Omdat zij zoveel betekent voor De Zonnebloem, en dat al bijna 12 jaar. Daarnaast is zij een van de initiatiefnemers van de Electrocar Eibergen.  Wethouder Anjo Bosman: “Zeg je De Zonnebloem Eibergen, dan zeg je Frieda van Enk!”

Frieda van Enk is vol verbazing als in de pauze ineens alle ogen op haar gericht zijn en wethouder Anjo Bosman het woord neemt. “Frieda, wat doet u veel voor De Zonnebloem. U bent voorzitter, tijdelijk secretaris, u verzorgt de PR, maakt het jaarverslag. We kunnen u met recht een bezige bij noemen die voor De Zonnebloem in en uit vliegt! En ik ben dan ook blij dat uw medevrijwilligers van De Zonnebloem het initiatief hebben genomen om ons te vragen: ‘Gemeente, Frieda van Enk is een topper en verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet. Helemaal omdat zij binnenkort afscheid neemt van haar bestuurlijke taken.’ Daar werken we graag aan mee. Ik spreek namens ons allemaal dat we heel blij zijn met uw betrokkenheid voor de ander. Een groot applaus voor Frieda!”

Talenten

Frieda van Enk is helemaal beduusd, ze wist echt van niets! “Maar ik doe dit werk heel graag, het geeft mij zoveel voldoening.” Op de vraag waarom zij vrijwilligerswerk is gaan doen vertelt ze: “Ik kon niet meer werken en zocht een manier om toch actief te blijven. Door een landelijke wervingsactie voor vrijwilligers kwam ik bij De Zonnebloem terecht. Eerst ben ik begonnen met de PR, omdat ik het leuk vind om mooie dingen te maken. Later ben ik meer bestuurlijke taken op gaan pakken. Voor mij best wel een uitdaging, ik wist niet of ik daar wel geschikt voor was. Maar door de waardering en het vertrouwen van mijn medebestuursleden ben ik echt in deze rol gegroeid. Wat ik zo leuk vind aan vrijwilligerswerk? Actief blijven van lichaam en geest is voor mij  belangrijk om goed in mijn vel te zitten. Ik ben lekker druk, maak lijstjes met wat er allemaal moet gebeuren, regel van alles en kan zo een hele dag zoet zijn. Maar ik merk dat ik er vrolijk van word, omdat ik nuttige dingen doe en mijn talenten kan inzetten voor Eibergen en voor de ander. Dat voelt goed! Ik zou dan ook willen oproepen: doe het, steek je handen uit de mouwen en ervaar zelf dat vrijwilligerswerk je zoveel geeft. Bij De Zonnebloem, maar ook bij andere vrijwilligersorganisaties in Berkelland kunnen ze uw talenten echt gebruiken!”