Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Vrijwilliger worden? Maatjes gezocht!

Op Berkelland doet! vindt u allerlei leuke vrijwilligersvacatures, zoals maatje bij zorgorganisatie Careaz in Ruurlo, Taalmaatje bij Stichting TaalContact in Borculo en het maatjesproject van Stichting Ruimte voor Anders Zijn in Neede. Ga naar berkellandwijzer.nl/berkelland-doet en ontdek dat er altijd wel een vrijwilligersvacature is die bij u past!

Maatje respijtzorg in Ruurlo

Zorgorganisatie Careaz biedt in samenwerking met gemeente Berkelland vrijwillige inzet thuis. Zo krijgen mantelzorgers de mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te nemen. Dit is belangrijk om de zorg vol te kunnen houden. Careaz is op dit moment op zoek naar een vrijwilliger in Ruurlo die ongeveer 1 keer per week (in onderling overleg) wil ondersteunen. Het gaat met name om gezelschap houden en een oogje in het zeil houden. Is dit iets voor u? Reageer dan via: berkellandwijzer.nl/vacatures/174.

Taalmaatje in Borculo

Stichting TaalContact begeleidt niet Nederlandstalige inwoners bij het verbeteren van hun taalvaardigheden. Zij zoeken een vrijwilliger die ongeveer 1 keer per week zo’n 1,5 tot 2 uur wil ondersteunen op de donderdagochtend of -avond. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, makkelijk contact legt en interesse hebt in andere culturen. Je helpt deze inwoners hun weg te vinden onze maatschappij en geef je hen een extra steuntje in de rug. Is dit iets voor u? Reageer dan via: berkellandwijzer.nl/vacatures/169.

Maatjesproject Stichting Ruimte voor Anders Zijn in Neede

Maatjesproject Ruimte voor Anders Zijn is er voor mensen die een psychische kwetsbaarheid of moeilijke periode in hun leven ervaren. Zij zoeken een maatje die gemiddeld zo’n 4 uur per maand op bezoek wil gaan, meestal bij de deelnemer thuis (dag en tijd in onderling overleg). Je biedt een luisterend oor, drinkt een kop koffie samen, maakt een wandeling, of gaat samen iets doen. Wat jullie zelf fijn vinden. Vooraf vindt een kennismaking plaats, eerst met de coördinator en daarna met elkaar. Je ontvangt begeleiding van de coördinator en kunt er met vragen terecht. Is dit iets voor u? Reageer dan via: berkellandwijzer.nl/vacatures/165.

Meer informatie

Wilt u eerst meer weten over een vacature? Wilt u weten of het wel iets voor u is? Neem contact op met de organisatie, een verhelderend gesprek kan helpen!