Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Vrijwilligersvacatures: iets voor u?

Op Berkelland doet! vindt u allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Zoals de vacatures van Grand Café Careaz J.W. Andriessen, museumboerderij De Lebbenbrugge, of de Dorpskamer Berkelland. Ga naar berkellandwijzer.nl/berkelland-doet en ontdek dat er altijd wel een vrijwilligersvacature is die bij u past!

Vrijwilligers Grand Café Careaz J.W. Andriessen

Binnen Careaz zetten ruim 800 medewerkers en 800 vrijwilligers zich elke dag in voor het levensgeluk van ouderen in het oosten van de Achterhoek. Zij kunnen mét de zorg die nodig is blijven meedoen in hun eigen, vertrouwde omgeving en zo veel mogelijk het leven blijven leiden dat ze willen. J.W. Andriessen is een gezellige en gemoedelijke locatie die ligt aan de Berkel, op loopafstand van het centrum van Borculo.

Zij zoeken meerdere vrijwilligers voor verschillende dagdelen per week (tijden in overleg). De werkzaamheden kunnen bestaan uit koffie schenken, tafels dekken, een praatje maken met de bewoners, helpen bij de bediening etc.

Rondleider/gids bij museumboerderij De Lebbenbrugge

Museum De Lebbenbrugge ligt op een historische plek en is van april tot oktober dagelijks van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend voor een terrasbezoek of een bezoek aan het museum zelf.

Zij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers het museum te laten zien en de verhalen van de Lebbenbrugge te vertellen. Ook help je op ‘jouw dag’ mee met het openen en/of afsluiten van het museum. Als startende rondleider krijg je een ‘opleiding’ in de praktijk. Je wordt begeleid, kunt je inlezen in de historie en je kunt een paar keer meelopen met een of meer van onze rondleiders.

Het is belangrijk dat je minimaal een dagdeel per week beschikbaar bent, van 10.30 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 17.30 uur. Meer dan een keer per week kan ook. Je wordt ingeroosterd op de door jou aangegeven beschikbare dagen of dagdelen. Ook kun je vooraf aangeven op welke dagen je niet beschikbaar bent. Alles in overleg.

Vrijwilligers voor de kookgroep van Dorpskamer Berkelland

Dorpskamer Berkelland is een voorliggende voorziening voor een fijne dag invulling. Ze bieden onder andere (arbeidsmatige) dagbesteding. Daarnaast bieden zij op maandag in Neede ook een warme maaltijd aan. Inwoners uit de hele gemeente kunnen zich vooraf inschrijven en voor €4,- gezellig samen een verse warme maaltijd nuttigen.

Ze zoeken vrijwilligers voor de kookgroep, die naast het helpen met koken ook de boodschappen voor de maaltijd willen doen. Bij voorkeur zijn de ingrediënten op maandagmiddag aanwezig in de Dorpskamer zodat bezoekers alvast wat kunnen voorbereiden. Als vrijwilliger kun je hierbij ondersteunen, maar dit hoeft niet. Je bereidt vanaf 16 uur de warme maaltijd voor samen met bezoekers en eventuele andere vrijwilligers. Rond 17.00/17.30 uur wordt er warm gegeten en aansluitend wordt er afgeruimd, afgewassen en eventueel nagepraat tot 19 uur.

Meer weten over een vacature?

Wilt u eerst meer weten over de vacature? Of het wel iets voor u is? Neem contact op met de organisatie, een verhelderend gesprek kan u helpen! Bent u geïnteresseerd of wilt u weten welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn? Kijk dan op berkellandwijzer.nl/berkelland-doet.