Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Terug naar het overzicht

Vrijwilligersvacatures: iets voor u?

Op Berkelland doet! vindt u allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Zoals de vacature van de Kunstkring Ruurlo, de oproep van ‘t Haarhoes in Noordijk en de zoektocht naar vrijwilligers van Parlijn. Ga naar berkellandwijzer.nl/berkelland-doet en ontdek dat er altijd wel een vrijwilligersvacature is die bij u past!

Kunstkring Ruurlo zoekt tekstschrijver, fotograaf en vrijwilliger licht en geluid

De Kunstkring wil cultuur dichter bij de mensen brengen en organiseert verschillende activiteiten op gebied van muziek, exposities, cursussen en lezingen. Momenteel zijn ze op zoek naar een:

  • Tekstschrijver: Samen met de huidige tekstschrijver lever je een bijdrage aan de website, nieuwsbrief, persberichten en culturele agenda. Je hebt een goed gevoel voor lay-out en marketing, en je weet hoe je de boodschap brengt. Je beoordeelt communicatie uitingen kritisch. Je doet mee met de vergaderingen van de werkgroep PR & Communicatie.
  • Enthousiaste fotograaf: Wij zoeken een enthousiaste en ervaren fotograaf die activiteiten zoals concerten, openingen van tentoonstellingen, cursussen, etc. op de gevoelige plaat wil vastleggen. De foto’s moeten bruikbaar zijn voor PR doeleinden, zoals persberichten, de website en digitale nieuwsbrieven. 
  • Vrijwilliger licht en geluid: voor activiteiten zoals concerten, lezingen, exposities en bijeenkomsten moeten allerlei technische zaken worden aangesloten. Van microfoons tot ledlampen en van laptops tot lichttafel. Kabels uitrollen, lampen instellen en nog veel meer technische zaken, maar ook daarna weer netjes opruimen. Leuk werk in een team en je ontmoet ook musici en sprekers en kunt meekijken achter de schermen. Ben je technisch aangelegd en/of wil je dit ‘vak’ leren? Meld je dan aan.

’t Haarhoes in Noordijk zoekt een PR en social media coördinator

’t Haarhoes is het dorpshuis van Noordijk, dé ontmoetingsplek van het dorp! Ze organiseren activiteiten en evenementen, verhuren een sportzaal, activiteitenruimte en bar. Zij zoeken iemand die het leuk vindt om de website, nieuwsbrief en social media kanalen (op creatieve wijze) te vullen met interessante informatie, aankondigingen van activiteiten, verslagen en meer. Je neemt deel aan het bestuur en de activiteitencommissie en vindt het leuk om het dorpshuis verder in het zonnetje te zetten.

Parlijn zoekt activiteitenbegeleiders dagbesteding en werkbedrijf en chauffeurs

Parlijn biedt begeleiding, dagbesteding en werk- en leertrajecten naar persoonlijke wens en behoefte in de thuissituatie en op hun eigen locaties. De doelgroep bestaat uit (jong)volwassenen met uiteenlopende problematieken. Vind jij het leuk en waardevol om voor een ander iets te betekenen? Parlijn heeft meerdere vrijwilligersvacatures:  

  • Begeleiders activiteiten dagbesteding: Vrijwilligers die willen helpen met activiteiten zoals: koken, boodschappen doen, wandelen, samen sporten, muziek, spelletjes spelen, schilderen, helpen bij de shop en misschien wel het belangrijkste: een luisterend oor bieden en een praatje maken!
  • Chauffeurs voor het vervoeren van deelnemers: Je rijdt de deelnemers met onze vervoersmiddelen van hun woning naar onze locatie. Rijbewijs B is voldoende. De ritten zijn van 8.30 tot 9.30 en van 15.30 tot 16.30 uur. In gezamenlijk overleg kun je aangeven op welke dagen en ritten je wilt rijden.
  • Begeleiders activiteiten werkbedrijf: In het werkbedrijf houden deelnemers zich bezig met arbeid. Wij zoeken mensen die graag willen helpen bij: eenvoudig tuinonderhoud, sorteer en inpakwerk, houtbewerking, renoveren van meubels e.d. De sfeer is erg belangrijk, dus ook het sociale contact is een vorm van activiteit!

Meer informatie

Wilt u eerst meer weten over de vacature? Of het wel iets voor u is? Neem contact op met de organisatie, een verhelderend gesprek kan u helpen!

Kijk voor meer vrijwilligersvacatures op www.berkellandwijzer.nl/vacatures.