Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Afvalstoffenheffing

De gemeente zamelt al het huishoudelijk afval in. Om het afval in te zamelen en te verwerken, betaalt u afvalstoffenheffing. Ook als u geen huisvuil aanbiedt, moet u toch deze heffing betalen.

Tarieven

De tarieven voor de containers zijn te vinden op www.gbtwente.nl.

Overige tarieven

  • Voor het omruilen van een kleine grijze container naar een grote grijze container of het bezorgen van een extra grijze container betaalt u per keer € 31,67.
  • Bent u verhuisd en vraagt u binnen 2 maanden na de vestigingsdatum volgens de Basisregistratie Personen een omruil aan, dan doen wij dit gratis.
  • Voor het omruilen van een grote grijze container naar een kleine grijze container betaalt u niets. Ook het omruilen van groene containers is gratis.
  • Voor het aanvragen van een nieuwe afvalpas voor de ondergrondse container betaalt u € 15,84.

Wanneer betaalt u afvalstoffenheffing?

U moet afvalstoffenheffing betalen vanaf het moment dat u een woning in gebruik neemt. Verhuist u naar een (nieuwbouw)woning waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn, dan moet u zelf containers aanvragen. Wanneer u in de loop van het jaar uit de gemeente verhuist, hoeft u vanaf het eind van de maand waarin u verhuist geen afvalstoffenheffing meer te betalen. Bij een verhuizing op bijvoorbeeld 23 mei, betaalt u het vastrecht tot en met eind mei, plus de containeraanbiedingen die tot en met 23 mei op het perceel plaatsvonden.

U kunt de gemeentelijke heffingen per acceptgiro of via een automatische incasso betalen. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp. Geeft u toestemming voor een automatische incasso dan wordt telkens een deel van de belasting van uw rekening afgeschreven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GBTwente.