Afvalstoffenheffing

De gemeente zamelt al het huishoudelijk afval in. Om het afval in te zamelen en te verwerken, betaalt u afvalstoffenheffing. Ook als u geen huisvuil aanbiedt, moet u toch deze heffing betalen.

Tarieven 2021

De tarieven voor de containers zijn te vinden op www.gbtwente.nl.

Overige tarieven

  • Voor het omruilen van een kleine grijze container naar een grote grijze container of het bezorgen van een extra grijze container betaalt u per keer €30.
  • Bent u verhuisd en vraagt u binnen 2 maanden na de vestigingsdatum volgens de Basisregistratie Personen een omruil aan, dan doen wij dit gratis.
  • Voor het omruilen van een grote grijze container naar een kleine grijze container betaalt u niets. Ook het omruilen van groene containers is gratis.
  • Voor het aanvragen van een nieuwe afvalpas voor de ondergrondse container betaalt u € 15.

Wanneer betaalt u afvalstoffenheffing?

U moet afvalstoffenheffing betalen vanaf het moment dat u een woning in gebruik neemt. Verhuist u naar een (nieuwbouw)woning waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn, dan moet u zelf containers aanvragen. Wanneer u in de loop van het jaar uit de gemeente verhuist, hoeft u vanaf het eind van de maand waarin u verhuist geen afvalstoffenheffing meer te betalen. Bij een verhuizing op bijvoorbeeld 23 mei, betaalt u het vastrecht tot en met eind mei, plus de containeraanbiedingen die tot en met 23 mei op het perceel plaatsvonden.

U kunt de gemeentelijke heffingen per acceptgiro of via een automatische incasso betalen. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp. Geeft u toestemming voor een automatische incasso dan wordt telkens een deel van de belasting van uw rekening afgeschreven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GBTwente.