Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Woningbouwontwikkelingen

 • Op deze pagina worden de woningbouwontwikkelingen getoond binnen de gemeente Berkelland, waar het college van burgemeester en wethouders mee heeft ingestemd. Woningbouwplannen met minimaal 4 woningen worden op deze pagina getoond. U kunt zich niet inschrijven bij de gemeente voor woningbouwplannen. Bij interesse kunt u contact opnemen met de ontwikkelende partij. Woningen worden in eerste instantie lokaal aangeboden via makelaars en/of lokale advertenties en/of via dorpsraden, tenzij hier andere afspraken over zijn. Bent u geïnteresseerd in de monitoring van de regionale Woondeal, die kunt u volgen op www.awlo.nl (Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek).

Nieuwbouwplannen per kern

 • Borculo

  Nieuwbouwplannen in Borculo

 • Eibergen

  Nieuwbouwplannen in Eibergen

 • Neede

  Nieuwbouwplannen in Neede

 • Kasteel Ruurlo

  Ruurlo

  Nieuwbouwplannen in Ruurlo

 • Kleine kernen

  Nieuwbouwplannen in Beltrum, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Noordijk, Rekken en Rietmolen

Kavels

 • De gemeente heeft de mogelijkheid om zelf kavels te koop aan te bieden voor woningbouw. Het is dan aan de particulier om hier een woning op te realiseren, binnen de gestelde kaders voor de kavel. Bij meerdere inschrijvingen per kavel, wordt een loting voltrokken door de notaris.

  Wanneer de gemeente kavels te koop aanbiedt kunt u dit lezen in Berkelbericht en op deze pagina.

Sociale huurwoningen

Versneld sociale huurwoningen

De gemeente Berkelland en ProWonen willen versneld het aanbod sociale huurwoningen uitbreiden. De woningen worden gebouwd op Leusinkbrink-Noord in Ruurlo (60-65 woningen), de Wildbaan in Borculo (20-25 woningen) en aan de Wheemerstraat, voormalige MaxX Wissel school, in Neede (10-15 woningen). De woningen zijn bedoeld voor reguliere woningzoekenden (ongeveer 50 woningen), statushouders en Oekraïense ontheemden (ongeveer 45 woningen).

Artikelen

De komende 8 jaar bouwen we 875 woningen in Berkelland

Hoe gaan we dat aanpakken en wat komt er allemaal bij kijken? We vragen het wethouder Arjen van Gijssel Gaat dat allemaal lukken die 875 woningen? En wat is er voor nodig? Arjen van Gijssel: “Ja, dat gaat lukken. We hebben scherp in beeld welke…