Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verloren of gevonden voorwerpen

Hebt u iets gevonden of verloren in onze gemeente? Meld het via de website Verloren of gevonden. Daar kunt u gevonden en verloren voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

Verloren of gevonden voorwerp

  • Melding maken van een verloren of gevonden voorwerp kan ook bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
  • Telefonisch melden is tijdens openingstijden ook mogelijk via telefoonnummer 0545 250 250.

Vermissing paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs

Ook als u uw identiteitsbewijs of rijbewijs verloren bent, dan meldt u dit bij de gemeente. U meldt dit dus niet bij de politie. U kunt dan ook direct een nieuw document aanvragen. U kunt dit niet doorgeven via verlorenofgevonden.nl.

U mag het gevonden voorwerp naar het gemeentehuis brengen of thuis bewaren. U moet dit dan wel melden en bent u verplicht voor het onderhoud ervan te zorgen, zodat de staat van het voorwerp niet verslechtert.  

  • U kunt alleen eigenaar worden van een voorwerp wanneer u het gevonden voorwerp bij de gemeente gemeld heeft.
  • U wordt na 3 maanden eigenaar als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en als het voorwerp minder dan € 450,00 waard is.
  • U wordt na 1 jaar en 1 maand eigenaar als het voorwerp zich bij u thuis bevindt (ongeacht de waarde ervan) of als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en meer waard is dan € 450,00.