Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vervoer

Zoekt u naar mogelijkheden om zelfstandig te kunnen reizen, dan zijn er naast het openbaar vervoer in Berkelland verschillende vervoersmogelijkheden. Zoals een buurtbus, de Naoberbus, de electrokar, de Vlearmoesbus en de Vervoersdienst Berkelland. Ook kunt u gebruik maken van ZOOV, de regionale vervoersdienst in de Achterhoek. Meer informatie vindt u hierover op Berkellandwijzer.
Zijn deze mogelijkheden voor uw situatie niet toereikend? Zoekt u voor uw kind leerlingenvervoer? Neem dan contact op met Voormekaar.

Voormekaar

Voormekaar is er voor alle inwoners uit Berkelland met vragen over wonen, geld, werk, gezin, relaties, zorg, eenzaamheid of psychische problemen. Wij denken mee, geven advies of bieden ondersteuning.

Gaat door de volgende plaatsen: Neede, Noordijk, Borculo, Haarlo, Beltrum en Groenlo. 

Kijk voor meer informatie op: Moovit, lijn 198

Gaat door de volgende plaatsen: Eibergen, Rekken, Haaksbergen.

De chauffeur van de buurtbus stopt in het buitengebied daar waar u, op de route de bus aanhoudt. U kunt ook bij de halte opstappen. De buurtbussen rijden volgens een vaste dienstregeling van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 7.00 tot 19.00 uur. Buiten deze tijden om kunt u de belbus voor deze routes bestellen via 0900-1961.

De Naoberbus biedt (rolstoel)toegankelijk vervoer voor inwoners van Berkelland, van deur tot deur, binnen de gemeente Berkelland en naar de woonkernen Groenlo en Lochem. Deze vervoersdienst wordt helemaal door vrijwilligers georganiseerd. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur bellen om een reservering te maken op 06-13839915. Ritten moet u 24 uur van tevoren reserveren. 

Kijk voor meer informatie op: https://naoberbus.nl/

De Vervoersdienst Berkelland levert vervoer op maat als u om gezondheidsredenen geen gebruik kunt maken van openbaar of eigen vervoer. De chauffeurs zijn vrijwilligers die met hun eigen auto rijden en u thuis ophalen. Een begeleider mag gratis mee. De VDB heeft geen eigen Servicepunt. Aanvragen van een rit doet u via het formulier op de website van de Naoberbus (www.naoberbus.nl) onder het tabblad VDB – Formulier.

In uitzonderingsgevallen kunt u gebruik maken van het centrale telefoonnummer van de Naoberbus. U moet 48 uur van tevoren uw rit reserveren.

De Vlearmoesbus biedt (rolstoel)toegankelijk vervoer in Neede, Lochuizen, Noordijk, Rietmolen en omgeving. De Vlearmoesbus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag van 8.45 tot 17.00 uur. Elke tweede woensdag van de maand rijdt de bus tussen 17.00 en 19.00 uur naar het gemeentehuis in Borculo. Informatie opvragen en/of reserveren kan via 06-57326873. Ritten dienen 24 uur van tevoren gereserveerd te worden.

 

Van maandag tot en met zondag kunt u van 9.00 tot 18.30 uur gebruikmaken van de electrocar Eibergen, tot een straal van 5 kilometer. Voor een ritje naar uw huisarts, fysio, tandarts, vereniging, boodschappen doen of gewoon om een terrasje pikken. De electrocar is bedoeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen reizen en niet ver kunnen lopen. De rollator kan meegenomen worden. Ook mensen die tijdelijk niet mobiel zijn kunnen gebruik maken van deze dienst. U betaalt met muntjes à €2,50 voor een retour (5 voor €10,-  en 11 voor €20,-). Reserveer de electrocar door te bellen op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur met 06-10820579. Heeft u een afspraak waar u stipt op tijd moet zijn, reserveer de electrocar dan minimaal 24 uur van te voren.

Kijk voor meer informatie op: electrocareibergen.nl

Alle inwoners van de gemeente Berkelland kunnen tegen het voltarief gebruik maken van de vervoersvoorziening ZOOV. Inwoners met een Wmo indicatie kunnen reizen tegen een gereduceerd tarief. Hoeveel uw reis kost, is afhankelijk van hoe ver u reist en wanneer (dal of spits) u reist. Voor de eerste 20 kilometer geldt het lage tarief, daarboven geldt het voltarief. U kunt vanaf het huisadres twee bestemmingen tussen de 20 en 40 kilometer aangeven. Hierbij reist de inwoner ook tegen het lage tarief. Een medereiziger kan mee tegen voltarief.

Informatie over de tarieven en/of reserveren? Bel 0900-9874 of ga naar de website: www.zoov.nl.

Valys is vervoer buiten de regio (verder van 5 OV zones vanaf het woonadres) voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Valys brengt u waar u met lokale vervoerssystemen niet kunt komen. Er bestaan een aantal voorwaarden om voor Valys in aanmerking te komen. Als u voor Valys in aanmerking komt, kunt u op jaarbasis 600 kilometer reizen tegen gereduceerd tarief. Hierbij mag 1 begeleider gratis mee. Maximaal 2 reisgenoten mogen tegen hetzelfde gereduceerde tarief mee. Informatie opvragen en/of reserveren kan via 0900-9630 of via de website: valys.nl.