Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vervoer naar school

Kan uw kind niet zelfstandig naar school? Is de school te ver weg? Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor leerlingenvervoer. Het uitgangspunt daarbij is dat uw kind met de fiets of het openbaar vervoer naar school gaat. Eventueel onder begeleiding van u of iemand anders. Is dat niet mogelijk? Dan kan aangepast vervoer (taxibus) een optie zijn. Bij het verlenen van aangepast vervoer kan de voorwaarde worden gesteld dat u met uw kind oefent in het gebruik van de fiets en/of het openbaar vervoer.

Voormekaar

Voormekaar is er voor alle inwoners uit Berkelland met vragen over wonen, geld, werk, gezin, relaties, zorg, eenzaamheid of psychische problemen. Wij denken mee, geven advies of bieden ondersteuning.

In de Verordening sociaal domein Berkelland kunt u onder andere lezen wanneer u in aanmerking komt voor leerlingenvervoer.

De belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor leerlingenvervoer:

  • de afstand van huis naar school is meer dan 4 kilometer;
  • de school is een basisschool, een speciale school voor basisonderwijs, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs;
  • de schoolkeuze is gebaseerd op godsdienst of levensbeschouwing;
  • het kind is gehandicapt en bezoekt een school voor voortgezet onderwijs.

Ouders en verzorgers kunnen op maandag-, dinsdag- en vrijdagmorgen telefonisch contact opnemen met mevrouw C. Smits, medewerker leerlingenvervoer. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0545 250 250.