Initiatieven en gebiedswethouders

De gemeente Berkelland kenmerkt zich als een ‘doe-het-samen-samenleving’. Dat betekent dat we als gemeente inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers helpen om hun ideeën en initiatieven te realiseren om prettig te kunnen wonen, leven en werken in onze gemeente.

Gebiedswethouders

Elke kern van de gemeente heeft een eigen gebiedswethouder. De gebiedswethouder is de bestuurlijke ambassadeur én het aanspreekpunt voor thema’s en onderwerpen die in een gebied leven. De inhoudelijke betrokken wethouder blijft verantwoordelijk voor de projecten en initiatieven.
De gebiedswethouder heeft veel contact met de contactpersonen in de kernen. Samen kijken zij naar:

  • de initiatieven die leven binnen een kern
  • de samenwerking met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers
  • de mogelijke rol van de gemeente

U kunt zelf ook contact opnemen met de gebiedswethouders via gebiedswethouder@gemeenteberkelland.nl.

Wethouder Maikel van der Neut is gebiedswethouder van Gelselaar, Geesteren, Borculo en Haarlo. 
Wethouder Gerda ter Denge is gebiedswethouder van Noordijk, Neede en Rietmolen. 
Wethouder Gerjan Teselink is gebiedswethouder van Ruurlo. 
Wethouder Anjo Bosman is gebiedswethouder van Beltrum, Eibergen en Rekken.

Maikel van der Neut is gebiedswethouder van Gelselaar, Geesteren, Borculo en Haarlo. Gerda ter Denge is gebiedswethouder van Noordijk, Neede en Rietmolen. Gerjan Teselink is gebiedswethouder van Ruurlo. Anjo Bosman is gebiedswethouder van Beltrum, Eibergen en Rekken.

Contactpersonen kernen

Inwoners, organisaties en ondernemers in Berkelland hebben zoveel goede ideeën voor de leefbaarheid of sociale binding in hun woonplaats, maar weten niet altijd hoe ze die ideeën kunnen uitvoeren.

Een aantal van onze medewerkers, de contactpersonen, heeft daarom als taak meer contact te zoeken in de verschillende plaatsen en een schakel te zijn in de samenleving, tussen inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en gemeente. Ze kunnen u bijvoorbeeld de weg wijzen naar geschikte locaties, mogelijke samenwerkingspartners, financieringsmogelijkheden, etc.

Durf te vragen

Dus…durf te vragen! Onze contactpersonen zijn er voor u! Bijvoorbeeld als u:

  1. een leuk idee of een initiatief heeft om de leefbaarheid, sociale contacten of onderlinge hulp in de buurt of uw woonplaats te verbeteren? En wilt u daar zelf ook mee aan de slag? De contactpersonen helpen u graag verder! Of bezoek het spreekuur van het Berkellands Naoberfonds.
  2. iemand nodig heeft om mee te denken over het organiseren van een bijeenkomst/activiteit
  3. wilt weten wat er in omliggende dorpen gebeurt als het gaat om uw plannen/initiatieven en hoe u daarvan kunt leren of er wellicht bij aan kunt sluiten

De contactpersonen binnen gemeente Berkelland werken veel samen met de Voormekaar medewerkers, de jongerenwerkers, de Boa’s en diverse organisaties zoals dorpsraden, politie, woningcorporatie Pro wonen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en scholen. Samen nemen ze initiatieven en pakken ze knelpunten aan om de leefbaarheid en de sociale cohesie in een gebied zo prettig mogelijk te maken en te houden.

Wie zijn de contactpersonen en hoe kunt u ze bereiken?

U kunt uw vragen stellen via de telefoon, per e-mail of WhatsApp. De contactpersoon komt ook graag naar u toe voor een persoonlijk gesprek.

De contactpersonen zijn:

Contactpersonen op specifieke thema’s: