Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jongerenraad

Jongerenraad Berkelland is in 2019 opgericht om de stem van Berkellandse jongeren te laten horen in de gemeente. We geven zowel gevraagd als ongevraagd advies en houden ons bezig met thema’s als sport, cultuur, wonen en nog veel meer! Maandelijks komen we bij elkaar om actuele thema’s te bespreken en persoonlijke meningen vorm te geven.

Ben jij benieuwd wat er in je gemeente gebeurt of wil je graag iets veranderen in je leefomgeving? We komen één keer in de maand op donderdag avond vanaf 19.30 bij elkaar op het gemeentehuis of bij Jimmy’s in Borculo. Dit jaar (2022) bespreken we de volgende (hoofd) thema’s op de volgende data:

 • Donderdag 13 januari – Gemeenteraadsverkiezingen
 • Donderdag 17 februari – Gemeenteraadsverkiezingen
 • Donderdag 17 maart – Gemeenteraadsverkiezingen
 • Donderdag 21 april – Carrière
 • Donderdag 19 mei – Carrière
 • Donderdag 16 juni – Cultuur
 • Donderdag 14 juli – Cultuur
 • Donderdag 25 augustus – Cultuur
 • Donderdag 13 september – Duurzaam leven
 • Dinsdag 18 oktober – Duurzaam leven
 • Dinsdag 15 oktober – Duurzaam leven
 • Donderdag 15 December – Eindbijeenkomst

Overzicht komende vergaderingen

Contact

Lijkt een van deze thema’s je interessant of heb je zelf een onderwerp waar je het een keer met ons over wilt hebben? Of misschien wil jij ook wel lid worden van de jongerenraad! Stuur een berichtje naar jongerenraad@gemeenteberkelland.nl of stuur ons een Insta DM @jongerenraadberkelland en sluit een keer aan!

Leden van de jongerenraad Berkelland

Indra

Indra Smeerdijk

Ik ben Indra Smeerdijk, 20 jaar en kom uit Ruurlo. Ik ben sinds 2021 voorzitter van jongerenraad Berkelland. Op hogeschool Saxion in Deventer studeer ik bestuurskunde/overheidsmanagement. Ik houd me graag bezig met maatschappelijke vraagstukken. Woningnood, jeugd kwesties en een duurzame samenleving; het liefst denk ik over alles na. Gelukkig heb ik nu een hele jongerenraad om gedachtes mee te delen.

Jorne

Jorne

Ik ben Jorne, 20 jaar en ik woon in Borculo. Ik studeer bestuurskunde en daarnaast ben ik muzikant. Ik zit in de jongerenraad omdat ik het belangrijk en interessant vind om op de hoogte te blijven en mee te denken over de thema’s die voor jongeren interessant zijn.

Marit

Marit

Mijn naam is Marit en ik woon in Ruurlo. Ik ben 19 jaar oud en heb momenteel een tussenjaar. Ik ben vaak bij de plus te vinden op de slagerij afdeling en in de bediening bij de Luifel. Ik vind het leuk om gezellig met vrienden af te spreken en uit te gaan. Ik zit in de jongerenraad omdat ik het interessant vind betrokken te worden als jongere bij zaken van de gemeente die ons allemaal aangaan.

Jelle

Jelle

Mijn naam is Jelle Kleinhesselink, 24 jaar en ik woon in Ruurlo. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als filmregisseur en producent binnen mijn eigen bedrijf. Daarnaast ben ik facilitator binnen Jimmy’s Berkelland, locatie Borculo en zit ik in de organisatie van Griezelen in Eibergen. Verder vind ik het leuk om met vrienden te borrelen en houd ik wel van een feestje. Binnen de jongerenraad doe ik een stukje vormgeving en PR. Daarnaast praat ik mee over thema’s die ik interessant vind.

Floris

Floris

Ik ben Floris, 24 jaar oud en getogen in Eibergen. Ik studeer met veel plezier Klimaat en Management bij Hogeschool Saxion in Deventer Sinds 2021 ben ik actief bij de jongerenraad. Ik houd me graag bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals de woningnood, klimaatverandering en (jeugd)zorg. Ik probeer op te komen voor de jongeren door mijn stem te laten horen binnen de gemeente, voor nu én voor de toekomst!

Vincent

Vincent

Mijn naam is Vincent. Ik kom uit Neede. Ik studeer verpleegkunde. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek. De jongerenraad vind ik belangrijk omdat jongeren in de gemeente er toe doen. Daarnaast vind ik het ook leuk om te doen.

Vica

Ik ben Vica Kolbeek. Ik ben 17 jaar en woon in Eibergen. Ik doe de opleiding Mediaredactie bij het ROC van Twente. Daarnaast dans ik veel en ben ik vooral creatief bezig. Ik zit bij de jongerenraad omdat ik de politiek heel interessant vind. En ik denk graag mee over maatschappelijke onderwerpen waar de gemeente mee bezig is. Op dit moment hou ik me bezig met de PR en zet ik me vooral in voor kunst en cultuur.