Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jongerenraad

Jongerenraad Berkelland is in 2019 opgericht om de stem van Berkellandse jongeren te laten horen in de gemeente. We geven zowel gevraagd als ongevraagd advies en houden ons bezig met thema’s als sport, cultuur, wonen en nog veel meer! Maandelijks komen we bij elkaar om actuele thema’s te bespreken en persoonlijke meningen vorm te geven.

Contact

Lijkt een van deze thema’s je interessant of heb je zelf een onderwerp waar je het een keer met ons over wilt hebben? Of misschien wil jij ook wel lid worden van de jongerenraad! Stuur een berichtje naar jongerenraad@gemeenteberkelland.nl of stuur ons een Insta DM @jongerenraadberkelland en sluit een keer aan!

Leden van de jongerenraad Berkelland

De volgende jongeren zitten in de jongerenraad:

Bashar Hourani:

Mijn naam is Bashar Hourani, ik ben 22 jaar oud en woon in Neede. Ik studeer Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek in Enschede. In mijn vrije tijd lees ik en ga ik graag op reis. Ik ben lid van de jongerenraad geworden, omdat ik het belangrijk vind om te luisteren naar de behoeften en zorgen van jongeren en deze te communiceren met de gemeentelijke instanties. Dit, om hopelijk positieve veranderingen in de gemeente Berkelland teweeg te brengen.

Esmée Veldhuis:

Mijn naam is Esmée Veldhuis. Ik ben 23 jaar jong en woonachtig in Neede. Ik heb een propedeuse in de opleiding HBO Social Work. Ik ben maatschappijkritisch en heb een sterke mening. Door mijn vele levenservaringen zie ik veel verbeterpunten in onze maatschappij. Door mijn deelname aan de Jongerenraad wil ik ondersteunend werk bieden binnen de gemeente voor oplossingen en verbeteringen. In mijn vrije tijd kook ik graag en ben ik creatief bezig.

Timo Kasteel:

Mijn naam is Timo Kasteel, ik ben 19 jaar oud en kom uit Ruurlo. Ik studeer bestuurskunde/ overheidsmanagement aan het Saxion in Deventer. De jongerenraad sluit goed aan bij de dingen die ik leer tijdens mijn opleiding. Hierdoor kan ik de dingen die ik leer goed toepassen in de praktijk en zal deze praktijkervaring mij later in het werkveld helpen. Ook kan ik mijn vrije tijd bij de jongerenraad op een nuttige manier besteden en bijdragen aan de
Berkellandse samenleving.

Vica Kolbeek:

Ik ben Vica Kolbeek, 19 jaar en ik kom uit Eibergen. Ik doe de opleiding journalistiek aan de AP hogeschool in Antwerpen. Ik ben lid geworden van de jongerenraad omdat ik altijd al interesse had in de politiek
en mijn steentje wil bijdragen aan de gemeente Berkelland. In mijn vrije tijd schrijf ik veel.

Vincent Hofman:

Ik ben Vincent Hofman, 21 jaar oud en ik kom uit Neede. Ik studeer verpleegkunde aan hogeschool Saxion Enschede. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met drummen en trommelen, dit doe ik ook bij een vereniging. Ik
heb mij bij de jongerenraad aangesloten omdat ik het nuttig werk vind. Ik wil graag dat deze gemeente aantrekkelijk blijft voor jonge mensen. Daarnaast vind ik het ook leerzaam en interessant.

Mirte Aalbers:

Ik ben Mirte Aalbers, 20 jaar oud, en verblijf momenteel in een kliniek in Eindhoven. Ik keer naar afloop van de behandeling graag terug naar de gemeente Berkelland, waar ik voorheen altijd woonde en ben opgegroeid en
waar nog altijd een groot deel van mijn familie woont. Ik werk hard aan mijn eigen herstel (mentale gezondheid) en hoop ooit orthopedagoog te mogen worden, om anderen te helpen. Ik heb tot en met 6 VWO in het onderwijs gezeten. Ik zet me graag in voor thema’s als jeugdzorg en het woningtekort, omdat ik daarmee de meeste affiniteit voel.

Precilla Kersten:

Mijn naam is Precilla Kersten. Ik ben 22 jaar oud en woon in Eibergen. Ik vind het leuk om verschillende culturen en naturen te zien in de wereld en daarom ga ik graag op reis. Momenteel doe ik de opleiding Social Work. Ik volg deze opleiding op het Saxion. Hiervoor heb ik de opleiding Maatschappelijk zorg afgerond. Hierdoor heb ik op verschillende plekken in Berkelland stage gelopen. Wat mij toen opviel was dat best veel mensen ontevreden zijn met hun leefomgeving. Ik zou hier graag met de rest van de Jongerenraad verschil in willen maken, zodat meer mensen tevreden zijn met hun leefomgeving.

Carlo Stokkink:

Hé daar! Ik ben Carlo Stokkink, 23 jaar. Ik woon in het mooie dorpje Neede. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met ondernemen, grafisch vormgeven en creatieve oplossingen bedenken. In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals en kook ik graag. De mensen om mij heen noemen mij een echt familie mens.

Ilse Groot Obbink:

Mijn naam is Ilse Groot Obbink, ik ben 19 jaar en zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding sociaal werk mbo niveau 4. Wat ik doe in het dagelijks leven naast mijn opleiding is werken in de horeca en vaak ben ik te vinden bij Jimmy’s. De Jongerenraad viel mij op het oog door een ander lid die mij heeft meegevraagd, daarnaast is een steentje bijdragen aan de maatschappij iets waar ik voor sta en ook graag doe.