Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jongerenraad

Jongerenraad Berkelland is in 2019 opgericht om de stem van Berkellandse jongeren te laten horen in de gemeente. We geven zowel gevraagd als ongevraagd advies en houden ons bezig met thema’s als sport, cultuur, wonen en nog veel meer! Maandelijks komen we bij elkaar om actuele thema’s te bespreken en persoonlijke meningen vorm te geven.

Contact

Lijkt een van deze thema’s je interessant of heb je zelf een onderwerp waar je het een keer met ons over wilt hebben? Of misschien wil jij ook wel lid worden van de jongerenraad! Stuur een berichtje naar jongerenraad@gemeenteberkelland.nl of stuur ons een Insta DM @jongerenraadberkelland en sluit een keer aan!

Leden van de jongerenraad Berkelland

De volgende jongeren zitten in de jongerenraad:

Bashar Hourani:

Mijn naam is Bashar Hourani, ik ben 22 jaar oud en woon in Neede. Ik studeer Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek in Enschede. In mijn vrije tijd lees ik en ga ik graag op reis. Ik ben lid van de jongerenraad geworden, omdat ik het belangrijk vind om te luisteren naar de behoeften en zorgen van jongeren en deze te communiceren met de gemeentelijke instanties. Dit, om hopelijk positieve veranderingen in de gemeente Berkelland teweeg te brengen.

Esmée Veldhuis:

Mijn naam is Esmée Mouw. Ik ben 22 jaartjes jong. Ik woon sinds kort op mezelf in Neede, met mijn kat. Afgelopen jaar heb ik de opleiding social work afgerond met een propedeuse, hier ben ik heel trots op. Deze opleiding heeft mij veel inzicht en perspectief geboden. Ik ben heel maatschappijkritisch met een sterke mening. Al jong ben ik meegenomen in de politiek aangezien mijn moeder vroeger CDA-lid is geweest. Ik ging mee naar congressen en dergelijke. Ik heb een lang traject van de ggz achter de rug en ben hier nog steeds mee bezig. Omdat ik in de ggz veel verbeterpunten zie en heb meegemaakt, heb ik hier een sterke mening over. Met deze mening en ervaringen wil ik ondersteunend werk bieden binnen de gemeente voor oplossingen en verbeteringen. In mijn vrije tijd kook ik graag. Dit het liefste met groenten uit mijn eigen tuin. Verder ben ik graag creatief bezig, zoals schilderen en knutselen. Wat ik graag wil bereiken als onderdeel van de jongerenraad is een nieuwe kijk op verschillende gemeentelijke gebieden. De jeugd, de ggz en vrijetijdsindeling voor jongeren in de regio. Vanuit mijn ervaringen werk ik, en hier haal ik mijn kracht uit.

Timo Kasteel:

Mijn naam is Timo Kasteel, ik ben 18 jaar oud en kom uit Ruurlo. Ik studeer bestuurskunde/ overheidsmanagement aan het Saxion in Deventer. De jongerenraad sluit goed aan bij de dingen die ik leer tijdens mijn opleiding. Hierdoor kan ik de dingen die ik leer goed toepassen in de praktijk en zal deze praktijkervaring mij later in het werkveld helpen. Ook kan ik mijn vrije tijd bij de jongerenraad op een nuttige manier besteden en bijdragen aan de
Berkellandse samenleving.

Vica Kolbeek:

Ik ben Vica Kolbeek, 19 jaar en ik kom uit Eibergen. Ik doe de opleiding journalistiek aan de AP hogeschool in Antwerpen. Ik ben lid geworden van de jongerenraad omdat ik altijd al interesse had in de politiek
en mijn steentje wil bijdragen aan de gemeente Berkelland. In mijn vrije tijd schrijf ik veel.

Vincent Hofman:

Ik ben Vincent Hofman, 21 jaar oud en ik kom uit Neede. Ik studeer verpleegkunde aan hogeschool Saxion Enschede. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met drummen en trommelen, dit doe ik ook bij een vereniging. Ik
heb mij bij de jongerenraad aangesloten omdat ik het nuttig werk vind. Ik wil graag dat deze gemeente aantrekkelijk blijft voor jonge mensen. Daarnaast vind ik het ook leerzaam en interessant.

Mirte Aalbers:

Ik ben Mirte Aalbers, 20 jaar oud, en verblijf momenteel in een kliniek in Eindhoven. Ik keer naar afloop van de behandeling graag terug naar de gemeente Berkelland, waar ik voorheen altijd woonde en ben opgegroeid en
waar nog altijd een groot deel van mijn familie woont. Ik werk hard aan mijn eigen herstel (mentale gezondheid) en hoop ooit orthopedagoog te mogen worden, om anderen te helpen. Ik heb tot en met 6 VWO in het onderwijs gezeten. Ik zet me graag in voor thema’s als jeugdzorg en het woningtekort, omdat ik daarmee de meeste affiniteit voel.