Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

(Financiële) ondersteuning bij asbest

De gemeente Berkelland kan u helpen bij het verwijderen van uw asbestdak:

Gratis pakket met beschermingsmiddelen

Als particulier mag u in een aantal gevallen een asbestdak tot 35 m² zelf verwijderen. Zie hiervoor het stappenplan verwijderen asbestdak kleiner dan 35 m². In het gemeentehuis kunt u hiervoor een pakket met beschermingsmiddelen ophalen. U maakt hiervoor een afspraak via 0545 250 250. Denk eraan om het bericht van de gemeente met ‘akkoord’ op de (verplichte) sloopmelding mee te nemen.

Gratis storten asbest

Het verwijderde asbest (tot 35 m2 en maximaal 500 kg) mag u gratis inleveren bij Sturris in Ruurlo of Nienhuis in Rietmolen. Ook hiervoor moet u het bericht van de gemeente laten zien met ‘akkoord’ op de (verplichte) sloopmelding. In stap 5 van het stappenplan staan de overige voorwaarden voor het storten van asbest. Let erop dat gratis storten alleen geldt voor asbestdaken.

Subsidie voor het verwijderen van een asbestdak

Laat u het asbestdak door een gespecialiseerd bedrijf verwijderen, dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het oppervlak van het dak, en varieert van €2,25 tot €4,50 per m2 met een maximum van €10.000 per adres. Meer informatie vindt u op Subsidieregeling sanering asbestdaken gemeente Berkelland 2023-2026. Soms kunt u deze subsidie combineren met de subsidie voor de sloop van bebouwing in het buitengebied. Beide subsidies vraagt u aan via Energieloket Achterhoek: 0314 820 360.

Lening voor het verwijderen van een asbestdak

Kunt u de sanering niet zelf betalen, dan kunt u via de gemeente Berkelland een lening afsluiten. Als particulier gaat het dan om een ‘Toekomst Bestendig Wonen’ lening. Voorwaarde hiervoor is dat u een (kleine) duurzaamheidsmaatregel in huis neemt. Als ondernemer kunt u voor een lening terecht bij het Energieloket Achterhoek.

Heeft u nog vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, neem dan contact op met de gemeente Berkelland via 0545 250 250.