Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trouwlocaties

De gemeente Berkelland heeft schitterende locaties waar u kunt trouwen. Alle locaties hebben een eigen karakter.

U kunt ook een eigen locatie kiezen

U mag overal in de gemeente Berkelland trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. De locatie (= plek) moet wel aan voorwaarden voldoen.

Denk dan wel aan het volgende:

 • de locatie moet binnen de gemeentegrenzen liggen
 • de locatie moet toegankelijk zijn voor mindervaliden
 • trouwen in de openlucht is toegestaan.

Wij hebben een checklist trouwen op locatie gemaakt met zaken waar u aan moet denken.

 • Gemeentehuis Borculo

  Marktstraat 1, 7271 AX Borculo

  Het is gebouwd in 1989, naar een ontwerp van de architecten Alberts en Van Huut, op basis van de antroposofische gedachte.

 • De Lebbenbrugge Borculo

  Lebbenbruggedijk 25, 7271 SB Borculo

  Het is heel apart uw ja-woord te geven in boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Het plaatst u ruim honderd jaar terug in de tijd en u kunt hier de mooiste herinneringsbeelden van uw trouwdag laten vastleggen. De Lebbenbrugge is al zo’n 600 jaar oud en ligt midden in de natuur. Het ligt aan een oude hessenweg, vlak bij de brug over de Lebbenbeek (Slinge). De voormalige boerderij, herberg, tolhuis en jachthuis werden in 1934 een museum. En sinds 2007 werd het een trouwlocatie.

  Wilt u weten of de locatie beschikbaar is, neem dan contact op met Museum De Lebbenbrugge.

 • Kasteel Ruurlo

  Vordenseweg 2, 7261 LZ Ruurlo

  U kunt op vrijdag of zaterdag trouwen in het kasteel te Ruurlo. De trouwzaal is stijlvol ingericht. Staande op het bordes kijkt u uit over het voorterrein waar in vroegere tijden rijtuigen hun chique passagiers kwamen afleveren. Vanaf het water kunnen prachtige foto’s gemaakt worden met eeuwenoude bomen, romantische bruggetjes, een ruisende fontein en weelderige rododendrons op de achtergrond. Ook mag het bruidspaar gebruik maken van het huwelijksbootje.

  Wilt u weten of de locatie beschikbaar is, neem dan contact op met Museum More: events@museummore.nl.

 • Botenhuis ‘t Vonder Eibergen

  Koeweidenpad 2, 7151 BX Eibergen

  In het bezoekerscentrum van de Eibergse Berkelschippers, kunt u trouwen in een sfeervolle ambiance, omgeven door een permanente expositie over de Berkel en de Berkelscheepsvaart.
  Deze locatie is de vaste ligplaats van de Berkelzomp ‘de Snippe’. Na de huwelijksvoltrekking is het mogelijk om een tochtje over het oudste gedeelte van de Berkel in Eibergen te maken. De schippers bieden u graag de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk in het ‘huwelijksbootje’ te stappen.

  Wilt u weten of de locatie beschikbaar is, neem dan contact op met het Toeristisch Informatiepunt InEibergen: info@tipineibergen.nl.

 • Muldershuis Eibergen

  Mallumse Molenweg 114, 7152 AV Eibergen

  Het Eibergse Muldershuis ligt in het dal van de Berkel. Dit karakteristieke huis werd gebouwd in 1753 als onderkomen voor de mulder (molenaar) van de nabij gelegen Mallumse watermolen.

  De historische ambiance en de prachtige omgeving met watermolen en 17e eeuwse schutsluis maken dit pand bij uitstek geschikt voor een feestelijke huwelijksvoltrekking. Voor het maken van sfeervolle trouwfoto’s biedt deze locatie ook vele mogelijkheden.

  Wilt u weten of de locatie beschikbaar is, neem dan contact op met het Muldershuis: info@hetmuldershuis.nl.

 • Havezathe de Kamp

  Peppelendijk 8, 7161 LA Neede

  Havezathe de Kamp is een prachtig complex, gelegen op een tweetal kleine eilandjes aan de rand van Neede, gemeente Berkelland. Op het tweede eiland bevindt zich de boomgaard met oude appelbomen, een ideale plek om bij mooi weer een huwelijksceremonie plaats te laten vinden en zo zijn er nog meer idyllische mogelijkheden om te trouwen op het eiland.
  Er ligt een huwelijksbootje in de gracht van Havezathe de Kamp waar het bruidspaar tevens gebruik van mag maken!

  Wilt u meer weten over deze locatie, neem dan contact op met info@havezathedekamp.nl.

 • Eigen locatie

  Het is mogelijk om zelf een locatie te kiezen.

  U moet daarvoor verschillende zaken regelen. Overleg met de ambtenaar burgerlijke stand wat u moet inleveren, 0545 250 250.